Zware blessure voor HRC-rijder Tim Gajser

door Thierry Sarasyn 18 februari 2018

Tijdens de internationale motorcross in het Italiaanse Mantova is ex-wereldkampioen Tim Gajser zwaar ten val gekomen. De HRC-rijder werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar scans van de ruggengraat en de hersenen werden genomen.

Geen rugletsel, wel operatie

HRC bevestigt dat Tim Gajser na zijn crash bij bewustzijn bleef maar enorm veel pijn bleek te hebben. Hij bewaarde de ganse tijd de controle over al zijn bewegingen en vertoonde geen verlammingsverschijnselen. Aanvankelijk werd wel gevreesd voor een zwaar rug- of nekletstel, maar scans toonden aan dat noch de wervelkolom, noch de nek geraakt werden.

Wel werd een dubbele breuk van het kaakbeen vastgesteld. Gajser werd onmiddellijk geopereerd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de sympathieke Sloveen buiten strijd zal zijn, maar het staat wel vast dat de voorbereiding van het HRC MX-team volledig in duigen ligt. Eerst kwam Brian Bogers in november al ten val bij het rijden tijdens de perstest van de CRF250R en nu ligt ook kopman Tim Gajser in de lappenmand. Aan de overkant van de Atlantische oceaan zit het team HRC al evenmin mee aangezien sterrijder Ken Roczen ook een zware handkwetsuur opliep in het SX-series. Roczen zal misschien klaar zijn voor de outdoor. De kans dat Gajser zal aantreden tijdens de eerste GP op 4 maart is zo goed als onbestaande.


Tekst:<:> Carmen Garcia Illan

Reageren

Registreer of log in om te reageren...