Yamaha R125 Cup Assen: zondag 23 juni

door Jill Danneels24 juni 2019

De jongens van de Yamaha R125 Cup streden dit weekend opnieuw voor de titel op een zonovergoten TT circuit Assen. Dit keer kreeg het circuit een heel andere lay-out, waar de focus vooral ligt op het kortere bochtenwerk. Voor iedereen even wennen, maar al snel klokten de jongens mooie rondetijden.

Gelijke rondetijden

Op zaterdag werden zowel vrije trainingen als twee kwalificaties verreden, volgend door een derde kwalificatie en twee races op zondag. In de eerste kwalificatie zette Lucas Arends de snelste rondetijd neer, met slechts een kleine voorsprong op Luca de Vries. Nadien presenteerde hij een mooie tweede kwalificatie, waarbij hij nog een halve seconde van zijn rondetijd afwimpelde. Uiteindelijk pakte Nick Roelfsema polepositie, met 0.003 seconde voorsprong op Arends en landgenoot Levi Badie stond als derde op de startgrid.

In de eerste race kon Badie vrijwel onmiddellijk een plaatsje voorkruipen, maar werd na drie ronden opnieuw ingehaald door Arends. Inmiddels had Roelfsema een mooie voorsprong. Even ontstond er met De Haan nog een klein gevecht voor de derde plaats, maar Badie wist zijn positie te behouden.

Race 2 leek een kopie van de eerste. Roelfsema had een uitstekende start en reed meteen een mooie voorsprong. Arends reed tweede met vrijwel dezelfde rondetijden als Roelfsema. Tijdens de laatste ronde werd het nog even spannend, maar Roelfsema hield het hoofd koel en finishte opnieuw als eerste. Met minder dan tweeteinden van een seconde volgde Arends en opnieuw Levi Badie op een derde plaats.

Voor het dagklassement deed Roelfsema de beste zaken. Hij mocht naar de hoogste trede van het podium voor Arends en Badie, die wel leider in het kampioenschap blijft.

De winnaars

Roelfsema greep zijn tweede overwinning op rij. Het ging vandaag een stuk beter dan gisteren. Ik had een goede plek op de baan bij de derde kwalificatie en in de race goede rondetijden neergezet. Alleen wilden in de tweede race de achterblijvers niet snel genoeg aan de kant en ineens zat Lucas naast me. Ik heb de laatste ronde goed verdedigd en wist daardoor de winst veilig te stellen.

Arends is tevreden met het verloop van het weekend. Eigenlijk verliep alles goed maar de eerste race had ik niet het gevoel met de motor wat ik de rest van het weekend wel had. We hebben daarna de bandenspanning iets aangepast en dat werkte. Ik kwam in de eindfase beter langs de achterblijvers en had nog een laatste kans om een aanval op Nick in te zetten bij de hairpin maar dat lukte niet meer. Ik ben wel super tevreden met mijn rijden en de snelste rondetijd van het weekend’

Waar het voor Badie bij de eerste race in Assen allemaal klopte verliep het dit minder naar zijn zin. Het was alles bij elkaar: de vertanding was niet optimaal, ik kwam niet goed langs de achterblijvers, had wat moeite met de warmte,.. maar ik heb nog altijd de leidende positie in het kampioenschap en ga eraan werken om hier over een maand fitter aan de start te staan en dan gaan we er weer voor!

Op naar 12 en 13 juli, voor de volgende wedstrijd op het TT Junior Track, Assen.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...