Voetbreuk voor wereldkampioen Herlings zet seizoen op de helling

door motornieuws 26 januari 2019

Wereldkampioen Jeffrey Herlings en groot titelfavoriet voor 2019 heeft gisteren tijdens een training een voetbreuk opgelopen. De Nederlander is wellicht 2 tot 4 maanden buiten strijd.

Onmiddellijk geopereerd

Herlings kwam gisteren ten val tijdens een training in Spanje en brak daarbij zijn voet. KTM Factory Racing laat weten dat de Nederlandsde wereldkampioen "tussen 2 en 4 maanden buiten strijd zal zijn". Meer details over de breuk(en) zijn niet bekend, maar het lijkt er nu al op dat Herlings de opener begin maart in Argentiniƫ zal missen en minstens ook de GP van Engeland (24 maart) en die van Nederland (31 maart). Herlings werd gisteravond reeds geopereerd en begint vandaag aan zijn revalidatie.
Herlings staat er om bekend een hoge pijngrens te hebben en een ijzeren wil om door blessures heen te rijden. Zo kwam hij vorig jaar 2 weken na een sleutelbeenbreuk al weer aan de start. Twee jaar daarvoor brak hij echter een pink, bleef rijden en brak daarna zijn sleutelbeen. Het ongeval doet denken aan dat van zijn landgenoot Brian Bogers die vorig jaar ook nog voor het seizoensstart zijn voet brak en zo goed als het ganse seizoen langs de kant moest blijven. Afwachten hoe snel Herlings herstelt. Veel zal afhangen van de ernst van de breuk. Herlings verloor in het verleden al twee titels door blessures, nadat hij ruimschoots aan de leiding stond. De blessuregevoeligheid van de Nederlander lijkt zijn grootste vijand te gaan worden.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...