Sepang testen dag 2: Iannone verrassend snelst, Yamaha's rijden met interne vleugels

door Thierry Sarasyn 31 januari 2017

Andrea Iannone was de snelste op de tweede dag van de MotoGP test in Sepang. The Maniac verraste iedereen na een nat begin en een droog einde. Rossi’s nieuwe ploegmaat Vinales was de enige die naast Iannone onder de kaap van 2 minuten bleef.


De tweede testdag in Sepang begon zoals de eerste eindigde: nat. Maar naar het einde toe droogde het circuit op en kon er voluit gegaan worden. Iannone went duidelijk snel aan de Suzuki en na een veelbelovend debuut op dag 1, was hij heer en meester vandaag. Met 1:59.452 was hij maar liefst 4 tienden sneller dan de tweede, Vinales op de Movistar Yamaha.

Rossi en Vinales zorgden voor een andere verrassing door met ‘internal winglets’ te rijden. De vleugeltjes op de kuip zijn dit seizoen verboden, maar Yamaha bouwde een structuur waardoor de vleugels in de kuip ingewerkt zijn. Een dubbele kuip als het ware, zonder de uitstekende delen maar met de vleugels ingewerkt in de kuip. Innovatief en het kan Yamaha een voordeel bieden.

Rossi reed in elk geval sterk en liet de vierde plek optekenen. The Doctor reed maar liefst 54 ronden in Sepang op deze tweede dag en lijkt nog steeds even gefocust.

Lorenzo debuteerde mager op dag 1 met een 13de plaats en deed beter vandaag: achtste. Teamgenoot Dovizioso bleef echter sneller en niemand kwam uiteindelijk aan de tijd van Stoner gisteren. Iedereen vraagt zich ondertussen af hoe Stoner het zou doen mocht hij deelnemen aan de races. Onze gok? Lang niet slecht, maar domineren zoals op dag 1 van de tests, zou niemand kunnen; ook Stoner niet. Waarom? Dit is het sterkste deelnemersveld ooit. Los van Rossi’s 9, Marquez’ 5 en Lorenzo’s 5 wereldtitels, zit er nog een onwaarschijnlijke hoop talent in dit pak. Dat is een deel van de reden waarom de Honda’s van Marquez en Pedrosa ‘slechts’ op plaatsen 10 en 14 staan. Honda werkt nog aan enkele problemen met de afstelling en zal dus ongetwijfeld sterker zijn dan deze tijden laten vermoeden. Maar het toont wel aan hoe hard het er dit jaar zal aan toe gaan. Morgen meer over dag 3 van de testen.

Goed kijken: de Yamaha\'s hebben vleugels in de kuip verwerkt

Vinales reed sterk en klokte de tweede tijd

Reageren

Registreer of log in om te reageren...