Roelfsema nieuwe leider in Yamaha R125-Cup

door Jill Danneels16 juli 2019

Afgelopen weekend streed het Yamaha R125 Cup- geweld opnieuw op TT Junior Track Assen. In vergelijking met de vorige wedstrijd, waar men opteerde voor de Bo Bendsneyder lay-out, werd nu gekozen voor de Rob Hartog lay-out. In mensentaal: lange rechte stukken en vloeide bochten in plaats van korte rechte stukken en haakse bochten. Landgenoot en leider in het kampioenschap Levi Badie verscheen er, gezien zijn knieblessure, toch aan de start.

Kwalificaties

De kwalificaties werden verreden over twee dagen en Nick Roelfsema was de enige die tijden onder de 54 wist te klokken. Hij startte zondag vanop polepositie, gevolgd door Lucas Arends en Kjen Caenen. Op de tweede rij volgden Rookie Kay Van Steenbergen, Kevin de Haan en Levi Badie.

Race 1

Nick Roelfsema pakte een geweldige start, waardoor hij na de eerste bocht al een kleine voorsprong had op Caenen en Arends. Die positie werd aangehouden tot het eind van de wedstrijd, doch probeerde Arends in de eindfase nog dichterbij te komen, maar haalde het net niet. De strijd om de vierde plaats was stukken spannender. Sven Dijkstra, Van Steenbergen, Badie en De Haan vochten om de vierde positie. De geblesseerde Levi Badie kwam jammer genoeg vroeg in de race ten val, maar zette het traject verder en behaalde met zijn elfde plaats toch nog een aantal kostbare punten voor het kampioenschap. Uiteindelijk finishte Van Steenbergen als vierde, voor Dijkstra en De Haan.

Race 2

De start liep gelijkaardig als de eerste race en Roelfsema pakte meteen koppositie. Ook hier nam Caenen een veilige voorsprong op Arends en het leek een kopie van de eerste wedstrijd te worden. Maar Arends slaagde erin Caenen in de eindfase te passeren. Levi Badie wist de vierde positie aan te houden, een mooie prestatie gezien zijn blessure en crash in race een. Dijkstra kwam al vroeg in de race ten val en Van Steenbergen en De Haan waren opnieuw aan mekaar gewaagd. Dit keer trok De Haan aan het langste eind en finishte vijfde.

Resultaat

Roelfsema was niet alleen de winnaar van het dagklassement en de snelste Rookie maar hij is ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Het zag eruit alsof Roelfsema makkelijk naar de overwinningen kon rijden maar de jonge coureur legt uit dat het niet vanzelfsprekend is: Ik heb de laatste ronden wel iets rustiger kunnen rijden maar toch is alleen op kop rijden ook spannend. Het geeft spanning of de anderen wel of niet op je inlopen en hoe je daarop moet reageren. ik vind het overigens leuker om in een mooi gevecht naar de overwinning te rijden maar uiteraard ben ik tevreden, het ging vandaag gewoon goed!

Bron en foto: Yamaha

Reageren

Registreer of log in om te reageren...