Nicky Haydens nummer 69 officieel teruggetrokken uit MotoGP

door Thierry Sarasyn 13 april 2019

Aan de vooravond van de Grand Prix van de Verenigde Staten, heeft Dorna in een officiële ceremonie aangekondigd dat Nicky Haydens nummer 69 voorgoed teruggetrokken wordt uit MotoGP. Dat wil zeggen dat niemand ooit nog met Haydens iconische nummer 69 aan het wereldkampioenschap mag deelnemen.

Voor altijd verbonden

In aanwezigheid van Haydens ouders, broers en zussen, kondigde de FIM en DORNA aan dat het nummer 69 voor altijd zal verbonden blijven aan Nicky Hayden. Bijna twee jaar na zijn dood, is dit een passend eerbetoon aan The Kentucky Kid.
Aan de vooravond van de Grand Prix op The Circuit of the America's in Texas, was het een zichtbaar geëmotioneerde Tommy Hayden die het woord nam op de persconferentie. Hij legde onder andere uit hoe vader Earl al met het nummer 69 racete en hoe alle Hayden broers en zussen met het bekende nummer aan de start verschenen. MotoGP sterren als Marquez, Rainey, Mamola en Rossi woonden de persconferentie en ceremonie bij.
Het ganse weekend staat in het teken van de nagedachtenis van de man die niet alleen wereldkampioen werd, maar ook heel vaak omschreven wordt als The People's Champion. Zijn dood na een verkeersongeval met de fiets in Italië, blijft twee jaar na datum nog steeds nauwelijks te vatten.

Foto: Honda

Reageren

Registreer of log in om te reageren...