Mooie titels in Malesië!

door motornieuws 4 november 2018

Op het Internationaal circuit van Sepang werden enkele mooie titels behaald: Marc Marquez behaalde zijn 70ste overwinning, Honda kreeg hierdoor de 2018 MotoGP constructeurstitel en zowel in Moto2 als Moto3 werd de wereldkampioen bekend.

Marc Marquez behaalde vandaag de 70ste overwinning van zijn carrière, waarvan 44 in MotoGP, en bezorgde hierbij de constructeurstitel MotoGP aan zijn trouwe merk Honda. Honda behaalde deze titel ook in Moto3, wat het Japanse merk op een totaal van 69 titels plaatst: een historisch record.

Wereldkampioen

In Moto2 was een derde positie voldoende voor Pecco Bagnaia om wereldkampioen te worden. De overwinning ging naar zijn Sky VR46-teamgenoot Luca Marini, het halfbroertje van GP-legende Valentino Rossi. Hij vierde er zijn eerste overwinning.

Ook in Moto3 werd de strijdbijl begraven: Jorge Martin won de wedstrijd, waardoor hij meteen de titel binnenhaalde. Martin’s belangrijkste rivaal, Marco Bezzecchi, kwam als vijfde over de streep en moest hiermee de titel afgeven aan de Spanjaard.

Last, but not least: moest u nog twijfelen om naar de Internationale EICMA beurs te gaan in Milaan: Marc Marquez zal ook aanwezig zijn op de Honda-stand. Een mogelijkheid om een praatje te slaan met de kersverse Wereldkampioen?


Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...