Michael Van der Mark overgebracht naar ziekenhuis met verschillende breuken

door Jill Danneels21 juni 2019

Nederlandse World SBK piloot Michael Van der Mark klokte vandaag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd, maar kwam kort nadien zwaar ten val. Hij werd met een hersenschudding, twee gebroken ribben en twee fracturen in zijn rechterpols overgebracht naar een dichtbij gelegen ziekenhuis.

Enorme highsider

Pata Yamaha piloot Michael van der Mark kreeg in bocht 16, net voor uitkomen start-finish, een flinke highsider en liep daarbij zware letsels op. De sessie werd meteen stilgelegd en Van der Mark kreeg de eerste zorgen in het medisch centrum van Simoncelli-circuit. Naast alle kneuzingen, werd een zware hersenschudding, twee gebroken ribben en twee fracturen in zijn rechterpols vastgesteld. Hij werd voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Rimini, waar hij de komende 24 uur ter observatie wordt gehouden.

Het weekend begon nochtans veelbelovend, Van der Mark zette in de eerste vrije training de tweede snelste rondetijd neer. Net voor zijn crash verdedigde hij de eerste positie, tot het misliep in de slotfase. Andere coureurs klaagden reeds over het gebrek aan grip, mede veroorzaakt door de onlangs verreden DTM-auto races op het circuit. Een probleem dat wel vaker voorkomt.

We wensen de Nederlandse coureur alvast een goed herstel.

Foto: Shutterstock

Reageren

Registreer of log in om te reageren...