Marc Marquez, jongste zevenvoudige wereldkampioen ooit.

door Thierry Sarasyn 21 oktober 2018

Marc Marquez is zopas de jongste man ooit geworden die 7 wereldtitels in de Grand Prix op zijn naam heeft. De Spanjaard won in Motegi de GP van Japan en - met nog drie races te gaan - meteen ook de wereldtitel. Niemand had ooit op jongere leeftijd 7 wereldtitels op zijn naam staan.

Het vorige record stond op naam van Mike Hailwood. Mike The Bike was in 1966 26 jaar en 140 dagen oud toen hij met zijn 350 cc-titel zijn zevende wereldtitel op zak stak. Marc Marquez is vandaag, op de dag van zijn zevende wereldtitel, 25 jaar en 246 dagen jong. Het is meteen ook zijn vijfde MotoGP wereldtitel.

"Dit is niet alleen een droom die uitkomt", aldus Marquez. "Ik voel me ook alsof ik in een droom leef. Het is allemaal moeilijk te vatten. Knap dat mijn team dit Level7-feestje had voorbereid ook. Ik wist er niks van en ik wil dat ook niet op voorhand weten, maar het is wel super om een dergelijk team achter je te hebben."
De zege van Marquez zorgt er ook mee voor dat Honda zijn voorsprong in het WK voor constructeurs verder uitbouwt tot 47 punten.

Ook het record hoogspringen op een podium komt in zicht

Reageren

Registreer of log in om te reageren...