Levi Badie heer en meester in Yamaha R125 Cup!

door Jill Danneels26 augustus 2019

Levi Badie rijdt een geweldig wedstrijdjaar, zoveel is zeker. Nadat hij vorige week (in zijn tweede wedstrijd van de R3 Cup) in Assen derde werd, pakte hij afgelopen zondag tweemaal de titel in de Yamaha R125 Cup.

Mooie resultaten

Levi Badie opende het R125-seizoen al spectaculair door de eerste twee wedstrijden te winnen in de Yamaha R125 Cup. Nadien was het Nick Roelfsema die drie wedstrijden op rij de titel binnenhaalde en zo de leiding in het kampioenschap overnam. Maar afgelopen weekend bewees Badie opnieuw zijn talent en won beide wedstrijden.

Na twee wedstrijden op rij in Assen te hebben gereden trokken de Yamaha R125 coureurs naar het Zuiden van het land. Onder zonnige omstandigheden werd in Veldhoven de zesde wedstrijd van het seizoen verreden. Kartbaan De Landsard is een heel ander circuit dan de TT Junior Track in Assen en dat was voor iedereen wat zoeken. De snelste tijd werd gezet door Badie, gevolgd door Kjen Caenen en Roelfsema.

Race 1

Het was Caenen die de beste start nam, maar als snel wist Levi Badie hem voorbij te gaan en een mooie voorsprong te nemen. Ook Roelfsema ging na enkele ronden Caenen voorbij. In die volgorde werd de wedstrijd overigens verder gereden. De Haan kwam als vierde over de finishlijn, gevolgd door Van Steenbergen.

Race 2

Wegens technische mankementen was het spannend afwachten of Roelfsema de tweede race zou kunnen starten. Net op tijd werd zijn schakelset hersteld en nam hij alsnog een spetterende start. Hij nam onmiddellijk de leiding voor Caenen en Badie. Maar Badie zette, met het mes tussen de tanden, de achtervolging in en wist zijn twee voorgangers voorbij te gaan. In die volgorde reden de jongens eveneens over de finishlijn: Levi Badie, gevolgd door Roelfsema en Caenen. Het werd een gevecht om de vierde positie en uiteindelijk trok De Haan aan het langste eind, gevolgd door Van Steenbergen.

Tussenstand

Met twee overwinningen was Badie ook winnaar van het dagklassement, waardoor hij tien punten verdiende en zo op slechts 1 punt van Nick Roelfsema in het eindklassement eindigt (Roelsema 222, Badie 221). De laatste wedstrijddagen in Berghem en Assen beloven dus zeer spannend te worden.

Badie kijkt nu al uit naar de volgende race in Berghem. Veldhoven en Berghem liggen me allebei goed, vorig jaar reed ik hier ook al sterk. Het is een smal circuit, veel bochten en er zijn weinig mogelijkheden om in te halen. De start van de tweede race was niet goed en dan merk je dat meteen. Ik heb geen risico genomen en rustig afgewacht tot het kon. Daarna kon ik de race gecontroleerd uitrijden.

Ook zijn landgenoot Mauro Declercq is tevreden, ondanks een kleine schuiver in de tweede race. De rookie zette met een elfde plaats zijn beste prestatie tot nu toe neer op een circuit waar hij nog niet eerder had gereden. Mijn kwalificaties gingen goed, ik verbeterde mezelf met 0,7 seconden in de tweede. De eerste race had ik een mooi gevecht met Dion Horstmann, waarin ik me goed kon verdedigen en hem voor kon blijven. In de tweede race had er misschien nog meer ingezeten maar helaas gleed ik onderuit. Maar goed, nieuwe kansen in Berghem!

We duimen alvast mee!

Podium Veldhoven

Reageren

Registreer of log in om te reageren...