Landgenoot Levi Badie domineert beide races in KicXstart Yamaha R125 Cup

door Jill Danneels18 mei 2019

Wie groot wil worden, moet klein beginnen. Dat bewijzen de meeste toppers op wereldniveau. De meeste, want geen regel zonder uitzondering. Denk maar aan Joël Smets, die pas op 17-jarige leeftijd een eerste crossmotor kreeg van zijn nonkel. En zo zijn er nog wel wat. Maar toegegeven, de meeste grote namen trainen al sinds jonge leeftijd. En die beginjaren zijn belangrijk. Ook ons land kent heel wat talent, denk maar aan Levie Badie die noemenswaardig scoort in de KicXstart Yamaha R125 Cup!

Levi Badie

KicXstart Yamaha R125 Cup, dé opstapklasse voor een verdere racecarrière, gaat al zijn achtste seizoen van start en is intussen uitgegroeid tot een zeer succesvolle klasse. De Cup, ondersteund door Yamaha Europa, is een laagdrempelige opstapklasse voor jong talent. Er wordt gestreden met de Yamaha YZF-R125, een racemotor geïnspireerd op de YZF-R1, maar natuurlijk veel lichter. Doel is om jonge piloten een eerste ervaring te gunnen op competitief niveau met gelijkwaardig materiaal. Zo wordt op een betaalbare manier hun racetalent verder ontwikkeld en is er de mogelijkheid tot doorstroming naar vervolgklassen, zoals de Yamaha R3 Cup. Coach van dienst: Bob Withlag.

Onze snelle landgenoot weet hoe het moet, Levi Badie behaalde in de eerste twee races vlekkeloos te titel. Tijdens de eerste wedstrijd in Assen finishte hij in beide races als eerste EN behaalde hij de dagoverwinning. Ook afgelopen weekend in Berghem domineerde Levi de wedstrijd en zette hij de snelste ronde van de dag neer. Andere landgenoot Kjen Caenen, zette in Berghem ook een mooie tweede positie neer.

Kalender KicXstart Yamaha R125 Cup 2019 ziet er zo uit:
20 april: Assen, TT Junior Track
11 mei: Berghem, Circuitpark Berghem
10 juni: Staphorst, De Tippe
22,23 juni: Assen, TT Junior Track
13, 14 juli: Assen, TT Junior Track
24 augustus: Veldhoven, De Lansard
7 september: Berghem, Circuitpark Berghem
5,6 oktober: Assen, TT Junio Track

Meer weten over de KicXstart Yamaha R125 Cup?


Reageren

Registreer of log in om te reageren...