Jonathan Rea vijfde keer op rij Wereldkampioen World SBK!

door Jill Danneels30 september 2019

Kawasaki rijder Jonathan Rae is voor de vijfde keer op rij wereldkampioen in World SBK en schrijft hiermee geschiedenis. Aanvankelijk leek deze overwinning weinig waarschijnlijk, maar niets is minder waar.

Titel

Met maar liefst 91 punten achterstand vertrok Rae richting Magny Cours voor de op twee na laatste manche van het World SBK. Toen Alvaro Bautista in Race 2 ten val kwam na aanvaring met Toprak Razgatliogu, betekende dit de overwinning van de Ier. Rae moest nog even vechten met de Nederlander Michael van der Mark, maar wist zich uiteindelijk los te rijden. Van der Mark werd tweede, zijn teamgenoot Alex Lowes derde.

Het begin van het World SBK seizoen leek alles anders te lopen. Nieuwkomer Alvaro Bautista wist de eerste 11 overwinningen op zijn naam te schrijven met de nieuwe Ducati Panigale V4R. Wegens verschillende valpartijen zakte Bautista echter terug in het kampioenschap. In Magny Cours het zelfde verhaal. Hierbij staat Jonathan Rae met 129 punten voor in het kampioenschap, een kloof die niet meer kan gedicht worden in de resterende manches.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...