Ana Carrasco eerste vrouwelijke wegrace wereldkampioen in World Supersport 300.

door motornieuws 30 september 2018

Ana Carrasco schreef vandaag – opnieuw – geschiedenis door als eerste vrouw wereldkampioen te worden in een gemengde wegrace. Ze finishte vandaag als dertiende op het circuit van Magny Cours en dat gaf haar voldoende punten om wereldkampioen WSSP300 te worden.

Unieke prestatie

Het was een spannende, beslissende wedstrijd waarbij verschillende piloten de titel nog konden bemachtigen. De Nederlander Scott Deroue startte vanaf polepositie en stond op het punt de overwinning in deze manche te behalen tot diens motor het begaf. Carrasco, die slechts als 25ste was gekwalificeerd, wist op de Kawasaki op te klimmen tot een dertiende positie en behaalde hiermee de wereldtitel met slechts één punt verschil op Mika Perez.

Daarmee wordt de Spaanse Carrasco de eerste vrouw in de geschiedenis die een wereldtitel behaalt in een open WK - en dus niet in een vrouwencategorie. Het is niet alleen een unieke prestatie in de motorsport, maar ook algemeen is het bijzonder zeldzaam dat een vrouw een wereldtitel behaalt in een sportdiscipline waar ook mannen aan deelnemen.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...