Van Onze Man in Glemseck: tussen Doohan, Dragraces en Diva's

door motornieuws 14 september 2018

Sommige evenementen hebben een reputatie en dus kun je het lijstje zo opdreunen: Bike Shed, Wheels and Waves, Dirtquake, Noem maar op. Daar hoort ook zeker de Bikers Classics bij, om een heel goede reden: het maakt deel uit van de 'Sultans of Sprint' kalender, een reeks sprintraces voor motoren die 'anders' zijn. En de Duitse ronde speelt zich af tijdens het motorfestival GLemseck 101. MotorNieuws euh...sprintte erheen.


Tegen de sterren op

Glemseck, daar moet je dan ook van gehoord hebben. Draait grotendeels om de sprints (waar de Sultans slechts een onderdeel van zijn), maar het is daarnaast ook een hotspot voor alles wat op dat moment hip is. Wil je zien wat de topdesigners en custombouwers bezig houdt? Dan moet je hier zijn.

Sta je het ene moment met Mick Doohan te praten, stoot je vervolgens Roland Sands aan omdat je niet oplet waar je loopt. Het kan, en het gebeurt.


En...wel, hier zijn we dan. Met de motor naartoe gereden, achteloos geparkeerd op het feestterrein en nu vergapend aan al het moois. Vanmiddag vinden de sprints plaats, nu kunnen we nog heel even rondkijken wat er allemaal te zien valt. Of althans een poging wagen, want het is onmogelijk echt alles te kunnen zien. Glemseck is één grote showcase. Het mooie is: het is super laagdrempelig. Sta je het ene moment met Mick Doohan te praten, stoot je vervolgens Roland Sands aan omdat je niet oplet waar je loopt. Het kan, en het gebeurt.

Ha, die Mick!

Knock out

Grote namen? Jazeker. De reputatie van het evenement is vooruitgespurt en aangekomen bij de grote fabrikanten, die het niet nalaten er veel geld in te investeren. En dus worden officiële afvaardigingen gestuurd met speciaal voor de sprints gebouwde specials (op fabrieksbudget), worden coureurs ingevlogen en staan ze allemaal aan de start. Met het risico dat het van heel korte duur is, want word je geklopt op de 200 meter, dan lig je eruit.

En uiteindelijk geldt dat voor iedereen behalve één. Met een dergelijk knockoutsysteem staat het toegekomen publiek in elk geval genoeg spektakel te wachten en ze worden niet teleurgesteld.


Maar waarom zou je het verhaal lezen als je gewoon de foto’s kunt kijken? Vergeet niet dat een foto meer dan duizend woorden waard is, dus je kijkt hier naar één van de langste artikels ooit op deze site. En hou de facebookpagina van Glemseck 101 in de gaten, want dààr moet je volgend jaar bij zijn.

Tekst en foto's: Vincent Burger

Bekijk hieronder de zeer uitgebreide fotoreportage van Glemseck 2018

Reageren

Registreer of log in om te reageren...