Adventure Roads: Het Grote Avontuur met Honda

door Thierry Sarasyn 19 juni 2017

Honda’s CRF1000L Africa Twin zet de traditie van de eerste modellen verder. Al van bij het begin in 1988 is de motor gericht op het Grote Avontuur. Honda wil die erfenis verder benadrukken en zelfs in ere herstellen. Ze doen dat vanaf nu met Adventure Roads. De eerste adventure trip met Africa Twins is een achtdaagse rit naar de Noordkaap.

Een uitdagend programma

Uitzonderlijk

MotorNieuws is één van de 40 media wereldwijd die voor deze trip geselecteerd werden. Zondag gooien we in Oslo een been over de duurtest Africa Twin en starten een avontuur dat ons in acht dagen naar het meest noordelijke punt van Europa zal brengen.
We proberen jullie dagelijks op de hoogte te houden van wat er gebeurt. Kijk daarvoor op deze fijne website, maar ook op de Motornieuws Facebook pagina en Instagram.

Wat verwachten we? Eerlijk gezegd een trip die het vorig avontuur dat we aanpakten met de Africa Twin (in Wales) in de schaduw zal plaatsen. Mensen die het kunnen weten beschrijven Noorwegen en de trip naar het meest noordelijke punt van Europa als 'onvergetelijk' en 'waanzinnig mooi'. Voor wie alvast wat mee in de sfeer wil komen, geven we nog wat beelden mee van de avonturenrit in Wales vorig jaar en een paar beelden van plaatsen die we onderweg zullen aandoen.

Met wat geluk iets warmer...

De route

Er staat 3570 km gepland, waarvan 2995 op roadbook

Dag 1: Oslo - Fosnavag; 557 km
Dag 2: Fosnavag - Trondheim; 465 km
Dag 3: Trondheim - Bronnoysund; 436 km
Dag 4: Bronnoysund - Glomfjord: 393 km
Dag 5: Glomfjord - Lofoten; 337 km
Dag 6: Lofoten - Malangen; 451 km
Dag 7: Malangen - Alta: 375 km
Dag 8: Malangen - Nordkap: 473 km

Uit ervaring weten we dat Honda adventure trips zich zelden beperken tot een beetje rijden op mooie wegen. We verwachten een stevig stuk off road en een paar uitdagende extra's. Vorige jaar bengelden we met Freddie Spencer aan de langste zip-ride op het noordelijk halfrond. Ik durf er niet aan denken wat ze daar in Noorwegen uit hun mouw gaan schudden... Meer nieuws vanaf maandag hier en op de FB-pagina.

Honda doet dit natuurlijk niet zomaar. Adventure Roads wordt het programma waarin elke Honda rijder terecht kan voor het Grote Avontuur. Wij zin blij om als proefkonijnen de maiden trip mee te maken.

Neem hier alvast een kijkje voor verdere info over Honda's Adventure Roads

Reageren

Registreer of log in om te reageren...