Zes motorroutes in Vlaanderen, Wallonië en Nederland

door motornieuws 22 mei 2020

De grenzen zijn vooralsnog gesloten. Maar gelukkig zijn wij motorrijders nooit ver verwijderd van het vakantiegevoel wanneer we op onze moto stappen. En motorrijden, dat gaat ook prima in eigen land. We zetten hieronder enkele Vlaamse, Waalse en Nederlandse aangename asfaltstroken op een rij die je eens kan proberen!

Foto's: Shutterstock

Maar eerst...

We hoeven je het belang van voorbereiding niet uit te leggen. Hieronder nog even een checklist:

- Genoeg eten en drinken mee?
Stay hydrated! En aangezien je momenteel nergens een watertje aan de toog kan bestellen neem je dus best zelf wat mee.

- Volle tank en lege blaas bij vertrek?
De routes die we hieronder aanprijzen durven wel eens de binnenwegjes verkennen. Zorg er dus voor dat je met een volle tank kan vertrekken zodat je geen onprettige verrassingen komt te staan. Je blaas is dan liefst weer zo leeg mogelijk, want niets zo vervelend als rijden met een sluitspier die overuren moet draaien terwijl je op de motor zit!

- De juiste uitrusting?
Motorkleding en vooral een motorhelm moet je ter zijner tijd vervangen. Via helmonline.nl kan je je nieuwe motorhelm morgen al in huis hebben!

Bekijk hier het aanbod van helmonline

Hit the road

Trip langs de Vlaamse Dijlevallei (60 km)

Deze route ten noordoosten van Brussel volgt mooi de Dijlerivier dus je hoeft maar weinig op de route te letten. Start in Muizen bij Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied en rijd naar het zuidoosten, langs Haacht en Rotselaar. Deze weg loopt langs de Dijle en brengt je helemaal tot aan de rand van het centrum van Leuven. Hier keer je om en vervolgens ga je richting het noordwesten, langs het kanaal Leuven-Dijle. Je komt dan door Tildonk en Boortmeerbeek. Een prachtige, korte route in het hart van Vlaanderen!

Trip langs de Dijle

Vlaamse Kust

Tweedeverblijver of niet: lekker toeren langs de Belgische kust mag iedereen! Begin in Knokke-Heist op de Elizabethlaan. Deze gaat over in de N34. Die volg je langs de hele kust, via Blankenberge, De Haan, Oostende, Koksijde, De Pannen en Adingkerke. Daar kun je indien gewenst de snelweg terug naar huis nemen.

Route langs de Waalse Maas

Voor deze prachtige, heuvelachtige route is namen je startpunt. Je neemt de N92 naar het zuiden en volgt de loop van de rivier de Maas, via Profondeville, Anhée, Dinant tot Hastière Lavaux. Daar buig je af naar het zuiden naar eindpunt Blaimont.

Dinant en zijn bekende Pont Charles De Gaulle

Verken de Ourthevallei in de Ardennen (95 km)

Deze mooie trip start je in het centrum van Luik en volg je in zuidelijke richting langs de Ourthe. Neem de N633 tot aan Rivage. Daar ga je de N654 op richting Hamoir waar je de N831 neemt tot Barvaux waar je in niet-coronatijden het bekende Labyrinth kunt bezoeken. Via de N86 volg je de weg naar Hotton - waar je de beroemde grotten kunt bezoeken - en daarna sla je af richting Marche-en-Famenne, waar je de snelweg terug naar Luik kunt nemen.

Rondje Zeeland

Deze route leidt je langs de mooiste plekjes van Zeeland. Start in Terneuzen, via de Westerscheldetunnel, of in Hellevoetsluis, waar je de brug over gaat richting Stellendam. Bij Stellendam rijd je de N57 op, langs Goedereede richting Scharendijke. Via Renesse en Burgh Haamstede ga je de Oosterscheldekering op. Je blijft de N57 volgen tot Middelburg en verlaat de stad vervolgens via de Schroeweg om de N254 op te gaan. Die volg je tot de afslag N62 richting 's-Heer Arendskerke, (dit is het punt waar je de weg op zou komen als je vanaf Terneuzen de route was begonnen), waar je de N664 oprijdt richting Goes. Net voor die stad sla je af in noordelijke richting de N256 op. Je verlaat het eiland Zuid Beveland en gaat via bruggen en Noord Beveland naar Zierikzee op Schouwen Duiveland. Daar neem je de kustroute (Weg Naar de Val, Gouweveerse Zeedijk, Watersnoodmuseum, Oostersteijnweg, Langeweg) om bij Bruinisse de N59 op te rijden. Zo vervolg je je route via de Grevelingendam naar Goeree Overflakkee. Daar rijdt je midden door het platteland weer terug naar Stellendam.

De befaamde Oosterscheldekeerring

Rondje midden Nederland

Dit is een mooie route door het zandlandschap van Midden-Nederland, via de stuwwallen van de Veluwe naar het noordelijk IJsseldal. Begin je rondje op de parkeerplaats Kootwijkerduin en rijd via de Heestweg in zuidelijke richting, vervolgens de N310 op, via Harskamp en Otterlo naar Hoenderloo. Daar neem je de Woeste Hoefweg en volg je de aanwijzingen richting Loenen, Klein Amsterdam, Appen tot Kasteelruïne de Nijenbeek. Vervolgens via de westelijke oever van de IJssel tot de Oyseweg, daar sla je linksaf. Rijd door naar Steenenkamer en volg de rivier langs Terwolde helemaal tot Wapenveld Noord. Via de Uitlaat Hoogwater Veessen Wapenveld en de Leemcule bij Hattem rijd je door naar Epe en Het Loo. Via Leuvenem en Staverdem rijd je in zuidelijke richting tot je startpunt.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...