Yamaha YZF-R1 GYTR ‘20th Anniversary’ Limited Edition reeds uitverkocht!

door motornieuws 23 december 2018

Twintig jaar bestaan wordt gevierd met twintig Limited Editions, aldus Yamaha. Sedert 1998 staat de Yamaha YZF-R1 zijn mannetje in de racewereld en dit wordt in de bloemetjes gezet. Yamaha gaat terug in de tijd en eert de oorspronkelijke kleurstelling. Het resultaat mag er zijn.

Op de Eicma begin november verkondigt Yamaha het twintig-jaar bestaan van de YZF-R1 met een Limited Edition. En wat voor een. Het Japanse merk gaat terug naar het allereerste model en integreert de originele kleurstelling op een hip technologische verschijning anno 2018. Dit hangt samen met een groot assortiment GYTR onderdelen, voluit gesproken Genuine Yamaha Technology Racing. Twintig Limited Editions worden louter voor circuitgebruik geproduceerd, zijn niet gehomologeerd en zijn bovendien ook helemaal niet geschikt voor de openbare weg. Elk exemplaar krijgt het Limited Edition nummer op de kroonplaat gegraveerd en het certificaat van echtheid wordt meegeleverd. Nu, een maand na datum, maakt Yamaha bekend dat het juweeltje van circa 40.000 euro niet langer kan besteld worden.

Yamaha presteert nog steeds op topniveau. Zowel in de FIM Endurance World Championship à la Suzuka, als in het Superbike Wereldkampioenschap draait de YZF-R1 mee op het hoogste niveau. En dat hebben de mannen en vrouwen van Yamaha in stijl geëerd.


Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...