Winterbanden voor de motor: U vraagt, Heidenau draait.

door Jill Danneels31 januari 2019

Voor sommigen een reden om thuis te blijven, voor anderen de basis tot dolle pret. Sneeuw. Het prototype beeld van een zonnige zondagse rit wordt van de kaart geveegd en we richten ons tot winter-rijden. Echt winter-rijden: met winterbanden op onze tweewielerÂ… .

Voor de auto niets nieuws onder de zon. Voor de motor is het gamma nog steeds vrij beperkt. Even beperkt is de vraag ernaartoe. Grosso modo motorrijders laten hun tweewielers in de schuur bij vriestemperaturen. Maar uitzonderingen bevestigen de regel en goed nieuws voor hen: er bestaan motor-winterbanden. Sommige fabrikanten hebben een Mud and Snow (M&S) type band, maar dat valt niet onder de categorie winterbanden. Een winterband beschikt over een aangepast profiel en speciaal rubber waardoor je meer grip krijgt bij winterse omstandigheden. Waar de reguliere band hard wordt bij (vries)kou, blijft de winterband zacht. Opgelet: het zijn geen noppenbanden, dus voorzichtigheid blijft aanbevolen! Ze bieden meer veiligheid dan de reguliere band, maar komen niet uit een sprookje.

Heidenau

Een van de weinige merken die de winterband op de markt aanbied is Heidenau. Zij gebruiken ander rubber dan de M&S fabrikanten. Ze bieden extra grip bij een nat en koud wegdek, onverharde wegen en dus ook sneeuw. Door de zachte compound zal de band rapper en eerder vierkant slijten dan gewoonlijk. Maar voor wat hoort wat zeker?

Reageren

Registreer of log in om te reageren...