Vrijdagochtend met de motor naar het werk? Politie plant stiptheidsacties!

door Thierry Sarasyn 7 oktober 2018

Wie met de motorfiets (of de auto) naar het werk gaat, voorziet vrijdagochtend best wat extra tijd. De politie plant immers tussen 6.30 u en 8.30 u een grote stiptheidsactie. Precies tijdens de ochtendspits dus.


De ochtendspits zal vrijdagochtend (nog) minder vlot verlopen dan anders. Wie met de motorfiets naar het werk gaat, kan best wat extra tijd incalculeren want politievakbonden VSOA Politie en NSPV roepen hun leden op om op 12 oktober een stiptheids- en controleactie te houden in heel het land.

De politievakbonden vragen om tijdens de dienst controles uit te voeren of grootschalige controles te organiseren, bijvoorbeeld op alcohol. Ook de motordocumenten, rij- en identiteitsbewijzen zullen veelvuldig gecontroleerd worden.

Met de actie klagen de politievakbonden het toenemende geweld aan tegen agenten. Ze pleiten ook voor dat wie geweld tegen agenten pleegt, de maximale straf krijgt. Er zijn ook klachten over de vele wijzigingen aan het statuut aan. Tot slot zijn er de opdrachten die volgens de bonden niet tot het kerntakenpakket behoren. Het gaat dan om invallen voor stakende cipiers of het extra werk door de transmigratie.
Net zoals het NMBS personeel bij treinstakingen, kiezen de politievakbonden er voor om hun standpunt kracht bij te zetten door acties die vooral pendelaars en weggebruikers treffen.

Onder andere Touring hekelde al het feit dat de politie net de drukke ochtendspits op vrijdag kiest om stipheids- en controle-acties uit te voeren. De overlast voor de pendelaars dreigt groot te worden. De overheid, één van de partijen tegen wie de politie van leer trekt, kan door mogelijke boetes, daarentegen wel nog wat extra geld in het laatje krijgen. Terwijl er veel kan gezegd worden voor de bezwaren van de politie, lijkt het moeilijk om de manier van actie voeren goed te keuren.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...