Vrijdag 29 november motormanifestatie in Brussel

door Thierry Sarasyn 27 november 2019

Vrijdag 29 november worden in Brussel heel wat motoren verwacht voor een manifestatie. Recente – en zeer twijfelachtige – studies met betrekking tot een uitstap van verbrandingsmotoren in het Brussels gewest, scheren alle voertuigen met een verbrandingsmotor over één kam. Dus worden motoren als een deel van het probleem gezien, terwijl ze net een grote rol kunnen spelen in een oplossing in de zoektocht naar een betere mobiliteit en jawel, schonere lucht.

Gezond verstand

De manifestatie op 29 november kan de eerste worden in een lange rij. Motorrijders willen gehoord worden en tegelijk ingaan tegen een slecht imago dat door de (Brusselse) overheid aan motorrijders gegeven wordt. Men wil ook dat de emissienormen van motorfietsen worden vastgesteld rekening houdende met de specifieke kenmerken van motoren. Motoren bewegen zich immers sneller voort, staan niet stil in de file en hebben een lagere cilinderinhoud dan auto's en vrachtwagens. Op basis daarvan wil men dat het gebruik van motorfietsen in de stad wordt aangemoedigd in plaats van ontraden of verboden.

Allemaal wensen waarop met gezond verstand niks tegen in te brengen valt. Via de Facebook pagina laat de organisatie weten dat er gezien de verwachte opkomst gewoon zal gestart worden in de volgorde van aankomst op de verzamelplek. Op dit ogenblik zijn er al 240 motorrijders die hun komst op de parade bevestigd hebben, 740 zijn geïnteresseerd om te gaan. Met een zonnige en droge dag aangekondigd, mag er een pak volk verwacht worden.

Start van het gebeuren is om 10 u aan het Schumanplein, de parade vertrekt om 11 u. Aankomst is voorzien om 12 u op het de Brouckèreplein met een vertrek rond 13 uur.
Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar ook hoe luider de stem van de motorrijders zal klinken.
Wie vrijdag 29 november de tijd heeft om naar Brussel af te zakken, dient een goede zaak.

Foto's:Shutterstock

Meer info vind je hier, via de Facebook pagina van de organisatie

Reageren

Registreer of log in om te reageren...