Voorbode van een 2019 productiemodel? Honda toont Neo Sports Café middenklasser concept

door Thierry Sarasyn 3 oktober 2018

Honda’s Neo Sports Café familie waarin al de CB125R, 300R en 1000R zitten, neemt uitbreiding. Al is dat voorlopig met dit middenklasse conceptmodel. Maar waar rook is, is vuur, dus mogen we op basis van de concept motor die gebouwd is rond de basis van de CB650F, meer verwachten.

Middenklasser

De middenklasse CB in de Neo Sports Café familie werd ontwikkeld door Honda’s design team in Rome. De gekende NSC onderdelen komen tot uiting via een ultrakort kontje, een verticaal-gestapelde dubbele uitlaat, futuristische verlichting en de strakke lijnen. Blijft de vraag hoe Honda het blok dat al dienst doet in de CB650F, zal tunen. In de Neo Sports Café versie mag best wat pit verwacht worden en het rijwielgedeelte en de stijl van de motor lijken aangepast op sportief rijden.

Als we even terugblikken naar vorig jaar, zien we dat Honda in oktober ook al een concept van de Neo Sports Café liet zien en uiteindelijk zijn er maar liefst drie versies van de motor in productie gegaan. Zou het een foute gok zijn te stellen dat er binnen een kleine maand op de EICMA een productieversie zal komen? Met iets andere uitlaten, een nummerplaathouder en een paar Euro4 reflectoren moet dat mogelijk zijn. Wait and see...

Bekijk de uitgebreide fotogalerij van de Neo Sports Cafe concept middenklasser

Reageren

Registreer of log in om te reageren...