Verkoop nieuwe motorfietsen blijft stijgen in België

door Thierry Sarasyn 2 juli 2018

2018 blijkt een goed jaar te zullen worden op het vlak van motorverkoop. Ook in de voorbije maand juni steeg de verkoop van nieuwe motoren in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. In totaal groeide de markt nu al met bijna 8 procent. De marktleider hebben we al eerder gezien, maar er is een kaper voor de koppositie op de kust.

Mooie cijfers

BMW verkocht in juni de meeste motoren en ook op jaarbasis is het Duitse merk nummer 1. Yamaha doet het echter zeer goed en stijgt met bijna 20 procent. Daardoor zit het merk dat ingevoerd wordt door D'Ieteren Sport BMW op de hielen. Ook de derde plaats in de total verkoopcijfers is voor een Japans merk; Honda rondt zowel juni als de voorlopige tussenstand af op een derde plaats. Kawasaki zorgt ervoor dat er 3 Japanse merken in de top-vier staan en boekt zowel in juni als over het ganse jaar een vooruitgang.

Op jaarbasis volgt daarna Piaggio, een merk dat het vooral van zijn scooters moet hebben. Daarna merken met een zeer sterke stijging, Harley-Davidson en KTM gaan elk ongeveer 25 procent vooruit.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, u vindt de cijfers in het overzicht hieronder. Onthouden we vooral dat het goed gaat met de verkoop van nieuwe motoren. De redenen daarvoor kunnen zijn de doordachte modellenpolitiek van de merken, het besef dat motoren zo goed als het enige goede alternatief op de steeds groeiende files zijn, het mooie weer, ... Wellicht is het een combinatie van deze en nog andere factoren, maar in elk geval kan er niemand rouwig zijn om een groeiende motormarkt. Nu nog wat stimulerende maatregelen van de overheid. Daar lijkt het schoentje nog wat te knellen...

Bron en foto: Febiac
hoofdfoto: Shutterstock

Reageren

Registreer of log in om te reageren...