Triumph Bonneville viert zijn zestigste verjaardag met twee Limited Editions.

door motornieuws 14 november 2018

De Bonneville viert in 2019 zijn zestigste verjaardag en dat wordt gevierd met twee limited editions: de Triumph Bonneville T120 Diamond Edition en de Bonneville T120 Ace. Respectievelijk zullen slechts 900 en 1400 stuks geproduceerd worden en beide uitvoeringen worden eigenhandig ondertekend door CEO Nick Bloor.

Na de voorstelling van de Scrambler 1200 en de Speed Twin op Intermot, stelde Triumph in Milaan twee limited editions voor: De Bonneville T120 Diamond Edition en de Bonneville T120 Ace.

De T120 Diamond, waar er slechts 900 van gemaakt worden, heeft een speciaal tankdesign: de ‘Union Flag’, gekleurd in Snowdonia White en Aluminium Silver. Daarnaast is er heel wat gechromeerd op de motor: chroom op de tank, maar ook de carters en de kettingbeschermer worden hiermee uitgerust.

De Bonneville T120 Ace werd, net als de Diamond, ook in beperkte hoeveelheid geproduceerd: slechts 1400 zullen er verkocht worden. De Ace is een eerbetoon aan het legendarische Ace Café in Londen, waar in de jaren 50 en 60 de naam caféracer zijn bestaansrecht kreeg. De Ace is voornamelijk herkenbaar aan zijn duistere uitstraling, een mat-grijze uitvoering met diverse badges en stickers die verwijzen naar het Ace café. Overigens is hij voornamelijk zwart, heeft een ‘peashooter’ uitlaat en biedt hij de mogelijkheid om het achterspatbord te verwijderen, aka real caféracer style.

De Bonneville tweecilindermotor heeft een koppel van 105 Nm en 90 pk en is watergekoeld. De Bonnevilles staan bekend om hun koppel bij lage toeren en Triumph mikt hiermee vooral op de weekendrijders, maar het spreekt voor zich dat de motoren ook op pakweg een dinsdag kunnen ingezet worden.


Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...