Toppunt van avontuur? KTM stelt 790 Adventure R in Rally versie voor

door motornieuws 19 juni 2019

KTM noemt zijn nieuwe Rally versie van de 790 Adventure R als de meest reiswaardige rally motor. Een motor waarmee je een continent doorkruist en ook nog aan de start van een rally mee verschijnt. De Oostenrijkers toonden de motor voor het eerst live op en toepasselijke locatie: de KTM Adventure Rally die gisteren van start ging in Bosnië.

R versie met langere veerweg

De doelstelling van de Rally-versie verschilt niet zoveel van die van de R-versie waarop hij gebaseerd is. Alleen is het allemaal nog een tikkeltje sportiever. En vooral de ophanging is grondig anders. De Rally staat immers op WP Xplor Pro ophanging met 30 mm meer veerweg voor- én achteraan. De Adventure R Rally torent daarmee 910 mm boven de grond uit qua zithoogte. Daardoor is dit meteen ook één van de hoogste motoren op de markt.

Hoogwaardige vering

De WP ophanging maakt gebruik van conische kleptechniek, waardoor de ophanging opvallend zacht is, maar tegelijkertijd maximale demping over de ganse veerweg biedt.

Verder heeft de Rally versie ook nog smallere wielen, een lichtere Akrapovic uitlaat, carbon tankbescherming, opvallende blauwe accenten, rally voetsteunen een quickshifter (optie op de R) en een race zadel.

Er worden in totaal maar 500 stuks van gemaakt en de prijs is nog niet bekend.

Hoe graag we hem willen testen? Hoe graag eet Maggie De Block taartjes?

Bekijk de uitgebreide fotogalerij van de KTM 790 Adventure R Rally.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...