Toch een opvolger voor Daytona op de openbare weg?

door Jill Danneels 8 februari 2019

Het nieuwe supersport-model van Triumph heeft de looks, het brein en de achtergrond. Opvolger van Daytona s 675 krijgt het motorblok van de Street Triple, dezelfde basis als waarop de toekomstige Moto2 machine is gebaseerd. Want ja, Triumph wordt voortaan leverancier van de motorblokken in het Moto2 Wereldkampioenschap. Maar ook de reguliere motorrijder wil hiervan profiteren en dat zit eraan te komen...

Dat Triumph vanaf dit seizoen leverancier wordt van de Moto2 machines, dat wisten we al. Het Brits merk wordt hiermee opvolger van Honda, die van 2010 tot en met 2018 de productiemotorblokken – gebaseerd op de CBR600RR - leverde. Start van een nieuw tijdperk dus.

Vraag versus aanbod

Met Moto2 in het vooruitzicht en de - nog steeds - prangende vraag naar een leuke motor voor de openbare weg, komt de nieuwe Daytona er hoogstwaarschijnlijk toch. En de 765 lijkt verdacht veel op zijn voorganger: Daytona 675R. Zowel het frame, de achterbrug als het design is quasi identiek. Verschil zit hem voornamelijk in de vering. Vooraan is de 765 uitgerust met een volledig instelbare Öhlins NIX30 voorvork, achteraan wordt een Öhlins TTX schokbreker gemonteerd. Ook op vlak van remmen wordt gekozen voor kwaliteit: de Daytona wordt uitgerust met de nieuwste generatie Brembo Stylema klauwen.

Ook het dashboard wordt vernieuwd. De 765 krijgt een TFT-versie, zoals we die kennen van op de Tigers. Een joystick, waarmee je verschillende rij-modi kan selecteren, zoals Road, Sport en Rain. Maar ook keuze in track-lay-outs worden voorzien op het technologische dash.

Het is nog even afwachten tot Triumph de nieuwe Daytona 765 zal voorstellen, maar hij komt zo goed als zeker. Hoogstwaarschijnlijk wordt deze 3-cilinder als 2020 Euro 5-model gelanceerd. Meer nieuws met de start van Moto2 op 10 maart in Qatar? Wij hopen het alvast.

De nieuwe Daytona 765 krijgt hetzelfde motorblok als het RS model van de nieuwe generatie Triumph Street Triple.


Klik hier Voor meer informatie over Triumph motorfietsen

Reageren

Registreer of log in om te reageren...