Succesvolle eerste Europese City Ride-Out!

door motornieuws 29 juli 2020

Vorige week vond de allereerste City Ride-Out plaats. Dat concept klinkt misschien niet zo bekend in de oren maar is in feite heel erg eenvoudig: een City Ride-Out is een stedelijke ontdekkingsreis op de motor, begeleid door een lokale rijder die jou in zo'n 2 tot 2,5 uur zijn of haar stad laat zien. Zo leer je een stad die je wellicht dacht te kennen door een nieuwe bril (of vizier) bekijken.

Avontuur dichtbij huis

Het Nederlandse Rotterdam mocht de spits afbijten. Zes Amsterdamse vrienden hadden over het concept gelezen en zich meteen ingeschreven zonder te weten dat ze daarmee de wereldwijde kick-off op hun naam schreven. Om die gebeurtenis een extra feestelijk tintje te geven had Harley-Davidson Benelux, partner in het concept, de groep zes huurmotoren in bruikleen gegeven.

Bart van Maanen (31) was een van de zes vrienden. Hij was al eens in Rotterdam geweest, maar wist wel dat hij lang niet alles gezien had. "Toen ik las over deze City Ride-outs leek me dat leuk om dat met de jongens te doen. We gaan vaak op trips, naar Schotland of de Ardennen en binnenkort op avontuur naar Oost-Afrika, maar een citytrip op de motor was weer eens iets heel nieuws. Ik realiseerde me dat je op de motor dicht bij huis ook nieuwe dingen kan ontdekken.".

Lokale rijders zorgen voor unieke tour

Gids van dienst was Gideon Schipaanboord, die het concept bedacht en samen met Harley-Davidson Benelux uitrolde. Deelnemer Ruben Duipmans (32) vertelt: "Gideon is een toegewijde gast die niets liever wilde dan ons zijn stad laten zien. Niet met allemaal getreuzel er omheen of om de twee minuten stoppen, maar gewoon lekker rijden. Hij reed nog best stevig door ook! We hebben dus veel gezien en flink wat kilometers gemaakt." Tommie Kuiper (32) vult aan: "Ik heb na deze Ride-out het gevoel dat ik heel Rotterdam gezien heb. We zijn echt overal geweest."

Volgens Gideon slaan de deelnemers van deze eerste editie de nagel op de kop over het idee achter de City Ride-Out: "Het zijn geen historische tours en we gaan ook niet alles wat we zien aanwijzen, benoemen of toelichten. Het zijn gewoon toffe ride-outs, begeleid door enthousiaste lokale rijders die hun stad heel goed kennen en daarom vaak net even de toffere weggetjes en plekken weten te vinden. Het gaat dus echt om het motorrijden."

Ook Antwerpse City Ride-Out

City Ride-outs zijn solo, met zijn twee├źn of als groep te boeken in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Londen, Boekarest en Berlijn. Een City-Ride-out kost 40 euro per persoon. Je kunt deelnemen op je eigen motor, maar je kunt ook een Harley-Davidson huren. De rit begint en eindigt ook telkens bij de lokale H-D dealer en het merk heeft ook zijn verhuurmodule gekoppeld aan de website van City Ride-Out zodat je bij je boeking meteen je droom-Harley kan reserveren.

Bezoek hier de website van City Ride-Out

Foto's: City Ride Out

Reageren

Registreer of log in om te reageren...