Steve McQueens Husqvarna 400 te koop

door motornieuws 5 oktober 2018

Fans van Steve McQueen met een een beetje (nu, ja...) fincanciƫle armslag mogen zich in de handen wrijven. De Husqvarna 400 waarmee McQueen reed in 'On Any Sunday' wordt verkocht. Het is ook de motor waarmee The King of Cool op de cover van Sports Illustrated prijkte.

Dat McQueen gek was van alles waar een motor in zat, is bekend. McQueen was een motorsportfan in hart en nieren en liet dat voor het eerst aan een breed publiek zien in 'On Any Sunday. De film kreeg een cultstatus en toen McQueen met de motor die hij in de film gebruikte, de Husqvarna CR400, was het voor iedereen duidelijk dat de steracteur eigenlijk ook gewoon een motorrijder was.
De motor waarmee McQueen in beeld kwam, wordt nu verkocht. Veilinghuis Bonhams biedt de Husqvarna aan met alle documentatie, waaronder het eigendomsbewijs van Solar Productions, het productiebedrijf van Steve McQueen. De nieuwe eigenaar krijgt er ook het inschrijvingsbewijs voor de Saddleback 500 Senior Race van 1970 en een geluksmuntje dat werd gevonden in een doosje dat verborgen zat tussen het frame en het blok. Het is een dollarcent van 1960, het geboortejaar van Chad McQueen.

Veilinghuis Bonhams verwacht tussen de 67.000 en 80.000 euro te ontvangen voor de motorfiets. Wie zijn kans wil wagen moet snel zijn. De motor gaat morgen (gelukkig enkel figuurlijk) onder de hamer.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...