Stefan Everts op intensieve zorgen met malariabesmetting

door motornieuws 7 december 2018

De 46-jarige Stefan Everts ligt op intensieve zorgen in het UZ Leuven, waar zijn situatie op de voet wordt opgevolgd. De 10-voudige wereldkampioen liep een malariabesmetting op.

Vorige maand was Everts in Congo voor de ‘4 uur van Lubumbashi’, een lokale liefdadigheidsrace. De opbrengsten hiervan gaan naar verschillende projecten, waaronder de opbouw van een school. Tijdens deze trip werd tienvoudige Wereldkampioen gestoken door een malariamug, die de ziekte verspreidt. Meer informatie is nog niet voorhanden en de familie vraagt om hem, met het oog op herstel, momenteel zo veel mogelijk met rust te laten.

Malaria is een virale ziekt die overgebracht wordt door een steek van de malarimug. Er zijn vijf varianten en afhankelijk van de behandeling, kan de ziekte dodelijk zijn, ernstige gevolgen hebben of genezen worden. Symptomen als koorts, angstaanvallen, hartritmestoornissen, duizeligheid, hoofdpijn en diarhee typeren de ziekte. Evertst ligt al sinds het begin deze week op intensieve zorgen. Malaria is dodelijk indien slecht of laattijdig behandeld. Er is niks dat laat vermoeden dat één van die twee factoren een rol spelen in de behandeling van Stefan Everts. Hoe de nasleep van de ziekte zal zijn, is daarentegen niet te voorspellen.

Tekst: Jill Danneels, T.S.

Vanuit Lubumbashi plaatste Everts nog deze instagram post:

Reageren

Registreer of log in om te reageren...