Startnummer 69 voor altijd verbonden aan Nicky Hayden.

door motornieuws 24 januari 2019

De goedlachse Kentucky Kid Nicky Hayden zal tijdens de 2019 editie van de Grand Prix in Amerika herdacht worden met een speciaal gebaar. Dorna trekt er officieel zijn startnummer in, waardoor de MotoGP Legend voor altijd verbonden blijft met 69.

Earl Hayden, Nicky Hayden’s vader zegt hierover: "Het zal een grote eer zijn wanneer Nicky’s nummer 69 in Austin zal worden teruggetrokken. Het is zeer toepasselijk dat dit zal gebeuren tijdens de Grand Prix in Amerika, omdat deze races zoveel betekende voor Nicky, hij keek er elk jaar naar uit. Voor mij persoonlijk wordt het een heel bijzonder evenement, want 69 was al mijn nummer toen ik zelf nog reed. Ik was erg trots om te zien Nicky zijn hele carrière te zien rijden met nummer 69. Ik wil bedanken Dorna bedanken voor dit gebaar en steun."

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta: "Nicky Hayden was één van de grootste kampioenen in de MotoGP paddock en een fantastisch voorbeeld als coureur zowel op en naast de baan. Ik ben blij om zijn nalatenschap te eren en ervoor te zorgen dat nummer 69 synoniem verbonden blijft met een legende en een kampioen. Het geeft mij veel plezier om zijn nalatenschap nog eens te eren en ervoor te zorgen dat het startnummer 69 synoniem verbonden blijft aan een legende en een groot kampioen."

De 2019 editie van de Red Bull Grand Prix van Amerika wordt verreden van 12 tot en met 14 april op het Circuit of the Americas in Austin, Texas.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...