Slechts een beperkt aantal voor de Belgische markt: BMW toont nieuwe R nineT /5

door Thierry Sarasyn 13 juli 2019

BMW heeft zopasde nieuwe R nineT /5 getoond. Een exclusief model ter ere van de 50ste verjaardag van de productie van de serie /5 et 50 in Berlijn-Spandau.

10 exemplaren voor Belgiƫ en Luxemburg

De nieuwe R nineT /5 vervpegt het BMW Motorrad Heritage gamma. De motor werd ontworpen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de bar 5 serie, een legendarisch model in de geschiedenis van de geschiedenis van het Duitse merk, gekoppeld aan het begin van de BMW productie in Spandau. De / 5 serie kwam er eind de jaren zestig en was begin de jaren zeventig al erg populair.
BMW kent zijn geschiedenis en brengt de motor dus uit in een klassieke vormgeving en met het luchtgekoelde 1170 cc boxerblok met 110 pk.

Veel uiterlijk vertoon? Niet echt. De R nineT/ 5 is gebaseerd op een retrodesign maar heeft een hedendaagse styling. Naast de look van de R nineT familie zijn er extra accenten. Het lakwerk met smoke-effect, de telescoopvork met zilverkleurige buitenpoten en zwarte harmonicarubbers, de buddyseat met de chroom sierelementen. Het design van de R nineT /5 is klassiek en verwijst naar de stijl van de vroege seventies.
Geen spek voor iedereens bek want er zullen er maar 10 beschikbaar zijn voor de Belux markt.
De onthulling van de nieuwe /5 komt er enkele weken nadat BMW zijn Vision DC Roadster elektrische motorfiets liet zien. Een concept waarmee BMW toont dat ze ook aan elektrisch motorrijden werken. Maar deze nieuwe toont dat de Duitsters ook nog zeer nadrukkelijk met de vertrouwde verbrandingsmotoren aan de slag blijven.

Meer weten over de BMW R nine T/5 ?

Reageren

Registreer of log in om te reageren...