Seat toont zijn e-Scooter voor 2020

door Thierry Sarasyn 20 november 2019

Elektrisch rijden lijkt vooral op het vlak van mobiliteit meer en meer aan te slaan. Autoconstructeur Seat toonde eerder al een teaser omtrent zijn eerste e-scooter en het automerk heeft nu ook het model helemaal onthuld.

Equivalent van 125

Vandaag werd op het Barcelona Smart City Expo World Congress, de elektrische Seat scooter getoond. Nu nog een prototype, maar in 2020 klaar voor productie.
Een beetje technische info: De e-Scooter heeft een vermogen van 14,95 pk (11 kW) met een koppel van, hou u vast, 240 Nm.
Seat doet het niet allemaal zelf, ze tekenden een akkoord met Silence Scooters in Barcelona, zij gaan de scooters bouwen in Molins de Rei, niet zo ver van Barcelona. De S01 van Silence Scooters biedt trouwens voor een deel dezelfde kenmerken als de Seat.

De Seat e-Scooter zal ruimte bieden om twee helmen op te bergen en heeft een uitneembare batterij. Via een app connecteer je je smartphone en kun je als gebruiker zien hoe ver de batterij geladen is en hoe lang de laadduur nog is tot vol. Seat zegt dat de gebruikskost bij het laden op 0,7 euro per kilometer zal liggen. Benieuwd of ze daarbij ook de Belgische elektriciteitsprijzen voor in rekening genomen hebben...

Technische gegevens


Motor
Type : Elektrisch 7.000 W
Max Vermogen: 14,95 pk (11 kW)
Maximum koppel: 240 Nm

Rijwielgedeelte
Voorvork: telescoopvork
Achtervering: monoshock
Voorrem en achterrem: 220 mm schijf, CBS

Afmetingen
Wielbasis : 1450 mm
Gewicht : 105 kg (zonder batterij)

Prix
Prijs : 6.999 euro

De Silence S01

Reageren

Registreer of log in om te reageren...