Rossi wellicht terug raceklaar voor Grand Prix van Japan

door Thierry Sarasyn 4 september 2017

Valentino Rossi is terug thuis na de operatie aan zijn scheen- en kuitbeen. Rossi liep de breuk op tijdens een enduro training en dit aan hetzelfde been dat hij al brak in 2010 in Mugello. Dr. Pascarella, die Rossi opereerde heeft ook al een voorspelling voor het herstel:

“De breuk was vrij gecompliceerd, er waren ook stukken van het bot verplaatst”, legt Pascarella uit. “Maar we hebben alles terug op zijn plaats gezet en de operatie is geslaagd.”

Gevraagd hoe lang het herstel na een dergelijke breuk en een operatie duurt, antwoordde de chirurg: “De normale hersteltijd voor een dubbele beenbreuk die gefixeerd wordt is 30 tot 40 dagen.”

Snelle rekensom: tussen de operatie en de trainingen voor de GP van Japan in Motegi, zijn er 43 dagen. Als alles vlot gaat, kan Rossi terug rijden in Japan. Mocht de titel op het spel staan, kon ‘The Doctor’ wellicht vroeger in actie treden, iedereen herinnert zich nog hoe hij in 2010 op krukken naar zijn Yamaha ging na een vergelijkbare breuk. Toen waren er echter 2 operaties nodig en Rossi kwam terug 41 dagen na zijn crash in Mugello en werd 4de in de Grand Prix op de Sachsenring.

Met de GP’s van Misano en Aragon binnen minder dan respectievelijk één en drie weken, mag Rossi echter een kruis maken over de titel. Misschien kan hij wel nog scherprechter spelen in de strijd die nu nog tussen Dovi, Vinales en Marquez lijkt te gaan.

Na de vorige breuk kwam Rossi na 41 dagen terug.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...