Rossi wacht op groen licht voor Mugello na MX crash

door Thierry Sarasyn 30 mei 2017

Na eerdere sensatieberichen lijkt het allemaal nog mee te vallen met de kwetsuren van Valentino Rossi na de crash op de motorcrosstraining. Rossi liep geen breuken of ontwrichtingen op, maar heeft wel inwendige kneuzingen, o.a. aan de lever. Toch moet Rossi nog twee stadia doorlopen vooraleer hij in zijn thuis GP in Mugello mag starten.

Twee keer groen licht nodig.

Ook al zijn de blessure van de dokter ondertussen niet meer gevaarlijk, pijnlijk zijn ze nog wel. En dat komt zeer ongelegen. Niet alleen omdat de eerstvolgende GP de thuis-GP is van VR46, maar ook omdat het GP-circus nu in een periode komt met 4 Grand Prix in 5 weken. Na Mugello staat Barcelona al onmiddellijk op het programma.
Het is duidelijk dat Rossi er alles zal aan doen om te starten in de Italiaanse GP. Maar dat hangt niet alleen van The Doctor af, maar ook van een andere dokter. De FIM arts met name. Die moet na elk ongeval zijn goedkeuring geven aan de piloot die crashte. In het geval van Rossi wil dat zeggen dat hij in de Clinica Mobile enkele tests zal moeten ondergaan om hem fit te verklaren. Zijn die tests ok, dan komt er een tweede test.

En dat is misschien wel de belangrijkste. Rossi moet in het zadel van zijn Yamaha zien of hij in staat zal zijn om voluit te gaan met de Grand Prix motor. Dat wil zeggen dat pijn zijn grootste vijand is. Hoe dat zal verlopen, weten we pas als er voor het eerst gereden wordt. Dat is op vrijdag 2 juni om 9.55 u. Dan is de eerste vrije training gepland. Zonder exact de ernst van Rossi's blessures te kennen, ontvingen we wel een bericht van een bron uit de entourage van The Doctor die bevestigt dat zijn toestand verbeterd is. Het is nu afwachten of 'beter' genoeg is om te rijden. Maar we herinneren ons levendig de beelden van Rossi die na een beenblessure op krukken naar zijn Yamaha ging. De man heeft karakter en een hoge pijngrens. Onze gok is dat hij zondag aan de start staat. Wellicht met een pijnstiller achter de kiezen...

Rossi ging al eerder door de pijngrens om te rijden.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...