Peugeot opnieuw in de motorbranche?

door motornieuws 23 oktober 2018

Peugeot, het Franse automerk, is van plan opnieuw motoren op de markt te brengen. Een kleine toelichting wat we hiervan kunnen verwachten:

Peugeot heeft, naast de autoproductie, in zijn 127 jarig bestaan ook fietsen, brommers, motoren en gereedschap geproduceerd. Wegens verminderd succes rolden in 1959 de laatste Peugeot- motoren en scooters van de band. Toen in de jaren tachtig de interesse in scooters weer toenam, werd de draad in de scooterbranche terug opgenomen. De productie van motoren bleef uit, maar daar komt nu waarschijnlijk verandering in. Op de Paris Motor Show die plaatsvond van 4 tot 14 oktober 2018 presenteerden de Fransen namelijk een interessant nieuw conceptmodel.

P2x

Niet één, maar twee creaties werden er voorgesteld. De P2x Roadster met een 125cc blok en de P2x Cafe Racer die 300cc krijgt. De motorblokken zijn gemaakt in het Indiase Mahindra, die sedert 2014 eigendom is van het Franse automerk Peugeot en lokaal bekend is als grootmacht qua verkoop van scooters en lichte motorfietsen. Niet enkel het motorblok, maar ook andere aspecten wijzen er overduidelijk op dat de creatie een Mahindra model is. Het volledige rijwielgedeelte, het motorblok, LED-verlichting, de Upsidedown voorvork en wave-remschijven zijn allen overgenomen van de eerdere Mahindra Mojo. De Mojo levert 300cc, 27pk en 30 Nm, maar bronnen zeggen dat het Euro5-gehomologeerde motorblok van de Peugeots meer vermogen zal krijgen.

De officiële komst van de productieversie in nog niet bekend, maar volgens de Indiase motorpers zal dat in 2020 het geval moeten zijn. De komst staat wel vast, Peugeot kondigde zelf reeds een officiële terugkeer op de motormarkt.
Wordt vervolgd…

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...