Panigale V4 25° Anniversario 916 veiling ten voordele van Carlin Dunne s Foundation

door Jill Danneels 6 september 2019

Carlin Dunne, die afgelopen zomer tijdens de 97e editie van Pikes Peak na een crash overleed aan zijn verwondingen, krijgt een mooi eerbetoon van Ducati. De nummer 5 van 500 Panigale V4 25° wordt geveild en de opbrengst gaat integraal naar de Carlin Dunne s Foundation.

Talentvol

Alles wees erop dat Dunne de overwinning zou binnenhalen in Pikes Peak, maar het noodlot besliste daar anders over. De talentvolle Amerikaan overleed aan zijn verwondingen ten gevolge van een crash, vlak voor de finish. Zowel Ducati als de gehele road-race wereld, verloor een moedig, talentvol man.

Om de herinnering aan Carlin Dunne levendig te houden, maakte Ducati het mooie gebaar de vijfde editie van de Limited Edition Panigale V4 25° Anniversario 916 te veilen en de opbrengsten te doneren aan de Carlin Dunne s Foundation. Deze werd opgestart na zijn overlijden en wil helpen bij ontwikkelingen van preventieve middelen en revalidatieprogrammas voor extreme sporters die gediagnosticeerd zijn met het Hersenschuddingssyndroom, Chronische Traumatische Encefalopathie en traumatische hersenletsel. Dat vijfde exemplaar van de 500 stuks verwijst naar het startnummer van de Amerikaan. De Ducati is gehomologeerd door de VS en heeft een waarde van 42.500 dollar.

Neem hier een kijkje op de Carlin Dunne s Foundation Website

Chaz Davies

En er is nog. Naast de motor heeft Ducati World Superbike rijder, Chaz Davies in het kader van deze veiling zijn racepak beschikbaar gesteld waarin hij de overwinning behaalde in het 2019 World Superbike Laguna Seca race-weekend. Het racepak was speciaal ontworpen als onderdeel van de onthulling van de Panigale V4 Anniversario 916, waarbij de kleuren zijn geïnspireerd op Carl Fogarty’s pak uit de tijd van de 916 Superbike.

De veiling loopt van 5 tot 15 september en is te volgen op Ebay via deze link

Chaz' overwinning in Laguna Seca

Reageren

Registreer of log in om te reageren...