Ook Piaggio Group hervat productie

door Mattijs De Lee 4 mei 2020

Na Yamaha trapt vandaag ook de Piaggio Group opnieuw haar productielijn in gang. Samen met de vakbonden van de Italiaanse fabrieken werd een overeenkomst gesloten die maximale veiligheid en gezondheid van de werknemers waarborgt. Een hoopgevende stap in de goede richting voor het zwaarst getroffen Europese land in deze Coronacrisis.

Vandaag, 4 mei, krijgen Italianen iets meer ademruimte na een lange en zware lockdownfase. Burgers mogen opnieuw op familiebezoek (mits de nodige voorzorgen) en de fabrieken in het land en de bouwsector mogen weer aan de slag. De afgelopen dagen waren vakbonden van de verschillende Piaggio Group-merken (Piaggio, Aprilia en Moto Guzzi) dan ook in overleg met de bedrijfsleiders om een heropstart in alle veiligheid te kunnen waarmaken. Centraal daarin staat het Memoranda of understanding dat gebaseerd is op de besluiten die de Italiaanse regering heeft uitgevaardigd om de verspreiding van Covid-19 te voorkomen.

Daarbovenop treft de Piaggio Group aanvullende gezondheidsmaatregelen om het welzijn van de werknemers te waarborgen. CEO van de Group Roberto Colaninno: "De hervatting van het werk is de basisvoorwaarde voor een geleidelijke terugkeer naar het nieuwe normaal. We moeten samenwerken met bescherming van de gezondheid en de veiligheid van al onze medewerkers als topprioriteit

CEO Roberto Colaninno

Op naar het nieuwe normaal

Piaggio zal alle werknemers een informatiepakket aanbieden dat de regels en maatregelen illustreert die op het bedrijfsterrein moeten worden toegepast, met inbegrip van maatregelen in de kantines, procedures voor het beheer van vergaderingen, gedragsrichtlijnen voor bezoekers en leveranciers, en informatie van medische professionals over het beheer van mogelijke symptomen van Covid-19 en de preventieve maatregelen die in een noodsituatie moeten worden genomen. Tijdens een vergadering met de vakbonden sprak de CEO nog volgende motiverende woorden:

"De hele wereld moet het hoofd bieden aan een uiterst ernstige en complexe situatie die wordt veroorzaakt door het Covid-19-virus: we zijn al lange weken op non-actief gesteld en gelukkig verwelkomen we nu de voorwaarden om een nieuwe fase in te gaan. Een van de belangrijkste elementen is de terugkeer naar het werk, niet alleen om te zorgen voor ons economisch welzijn, maar ook als de hoop dat deze situatie in de toekomst kan worden overwonnen. Het is de basisvoorwaarde voor een geleidelijke terugkeer naar het nieuwe normaal. De mogelijkheid om aanstaande maandag (Vandaag, red.) weer aan het werk te gaan, is voor ons het meest natuurlijke en voor de hand liggende uitgangspunt om dit verschrikkelijke virus samen te verslaan, en samenwerken is de enige manier waarop we het kunnen bestrijden."

"We hebben allemaal verantwoordelijkheden: we hebben belangrijke preventieve gezondheidsmaatregelen ingevoerd in de fabrieken van de Piaggio Group, maar het is van vitaal belang dat iedereen zich aan de nieuwe gedragsregels houdt. Onze toekomst zal ook worden beïnvloed door de manier waarop we ons in en buiten onze fabrieken gedragen. Het herstel is noodzakelijk voor ons allemaal, met de spirit die aanwezig moet zijn in een gemeenschap die zich verdedigt tegen een onzichtbare vijand. We moeten samenwerken, ervaringen vergelijken, de situatie bespreken in de commissies die zijn opgericht met de bescherming van de gezondheid en veiligheid van al onze medewerkers als topprioriteit, en naar de toekomst kijken door ons leven weer onder controle te krijgen".


Buona fortuna, amici!

Reageren

Registreer of log in om te reageren...