Nieuwe Norton Atlas Ranger en Atlas Nomad: Nortons hemelse instapmodellen

door Thierry Sarasyn 15 november 2018

Altijd al een Norton gewild maar een beetje tegen de kostprijs aangelopen? Daar komt misschien verandering in. Norton lanceert met de Atlas Nomad en Ranger twee 650 cc motoren die als instapmodellen kunnen bekeken worden. Met een navenante prijs.

Tweelingen

De tweelingbroertjes worden aangedreven door een Norton-ontworpen 650 cc parelleltwin die een niet onaardige 84 pk en 64 Nm levert. Beide modellen delen een heleboel onderdelen en daar mag je naast het blok ook het stalen perimeterframe, de 50 mm knoert van een upside down en de LED verlichting toe rekenen. De wielmaten verschillen, de Ranger heeft een groter 19 inch voorwiel dat zijn avontuurlijke aspiraties niet alleen moet benadrukken, maar ook daadwerkelijk verbeteren. Als is het maar door een grotere bandenkeuze. De Nomad staat op een 18 inch voorwiel en heeft niet dat hoge off road spatbord van de Ranger. Terwijl de Ranger duidelijk als een Scrambler mag aanzien worden, moeten we de Nomad daar net naast, onder of boven plaatsen. Laten we dit een Neo Classic noemen met een voorliefde voor secundaire wegen.

Goede afwerking

Beide Nortons hebben ook Brembo remmen voor- en achter en vooraan zijn die zelfs radiaal gemonteerd. Kortom de uitrusting en afwerking is helemaal op niveau. Met 178 kg is het gewicht ook meer dan aanvaardbaar. En de stijl mag er best wezen. Duidelijk anders dan de anderen en ondanks de lagere positionering, toch duidelijk een Norton. Titanium en grijs zijn standaardkleuren, rood, zwart en wit zijn specials.

Prijs en levering

Norton wil de prijs onder de 10.000 pond houden in de UK, lees misschien net onder de 11.000 euro in België. De levering is voorzien voor 2019 en wie zeker wil zijn één van de 250 motoren die van elk model gemaakt worden, te hebben, kan nu al een voorschot van 500 pond aan Stuart Garner en de zijnen bezorgen. Héél benieuwd hoe deze dingen zullen rijden. Hun uiterlijk hebben ze alvast mee en met de prijs zitten ze héél ver onder wat Nortons tot nu toe mochten kosten. Mooi is dat.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...