Nieuwe MV Agusta RVS#1: EXCLUSIEVE BAD BOY

door Thierry Sarasyn 12 juni 2017

De nieuwe MV Agusta RVS#1 is precies wat je van MV mag verwachten: een limited edition van een bestaande motor. In dit geval de Dragster. Alleen zijn ze daar in Varese deze keer veel verder gegaan dan een andere sticker set en lichtere wielen. Dit is een echte special.

8 kg lichter

Dit is het eerste project dat ontspruit aan het Reparto Veicoli Speciali designcentrum. De RVS#1 is met de hand gemaakt en bestaat uit tal van speciale onderdelen. Niet alleen met het oog op een exclusieve look, maar ook op prestaties. Van de 168 kg van de originele Dragster 800 werden er maar liefst 8 af gehaald. Wetende dat de Dragster op zich al geen zwaargewicht is, mag deze 160 kg dus als redelijk spectaculair bestempeld worden.

Exclusieve Bad Boy

Om tot die besparing te komen, werd veelvuldig gebruik gemaakt van titanium. En niet alleen voor de badge die aantoont de hoeveelste motor uit de gelimiteerde serie dit wel is.

Er ging ook zeer veel aandacht naar het design. De zijdeksels van het blok, platen van het frame, de koplamp… allemaal herwerkt.

Het resultaat is een motor met een gewicht-pk verhouding van 1 op 0,93. Dat is bijzonder goed voor een naked. De kracht van de RSV#1 ligt niet alleen in die verhouding, maar ook in zijn uiterlijk en exclusiviteit.

De motor voldoet aan de Euro4 normen, maar er wordt een kit bijgeleverd met daarin een speciale en bijzonder mooi ogende titanium uitlaatdemper. Natuurlijk niet voor de openbare weg, dat spreekt voor zich (sic). Maar het geluid moet hemels zijn en de verbetering van de prestaties aanzienlijk.

De RVS#1 heeft aangepaste leidingen voor remmen en koppeling, Sunstar Batfly remmen, Kineo wielen, LED lichten en tal van details die tonen dat hier echt hard aan gewerkt is. De Pirelli MT60 RS banden zorgen voor de finishing touch aan de uitstraling van Bad Boy die deze motor onmiskenbaar met zich meedraagt.

Rest nog het wachten op de prijs en de datum van beschikbaarheid. We zijn naar beide erg benieuwd.

Bekijk de zeer uitgebreide fotogalerij van de MV Agusta RVS#1

Reageren

Registreer of log in om te reageren...