Nieuwe inschrijvingen in januari: motorverkoop neemt vliegende start

door Thierry Sarasyn 3 februari 2020

Wellicht blijft het niet zo'n vaart lopen, maar de motorverkoop heeft een vliegende start genomen in 2020. Er werden maar liefst 37 procent meer motoren verkocht in de Salon-maand. 5 merken zagen in januari meer dan 100 motoren ingeschreven.

Goede start

De cijfers van de maand waarin het salon van Brussel plaatsvond, zijn een eerste indicatie over hoe de motormarkt het kan doen in het jaar dat er op volgt. BMW blijft het best verkopende merk met een verkoop die zo goed als status quo is als die van vorig jaar. Het is daarachter dat er zich een sterke groep vormt. Yamaha steeg met maar liefst 160 procent, nadat ze in 2019 niet zo goed uit de startblokken schoten. Ook Honda, KTM en Kawasaki nemen een sterke start in het nieuwe jaar. Zelfs de nummer 6, Harley-Davidson, ziet 100 van zijn motoren in het verkeer verschijnen.
In totaal werden er 1779 motoren geregistreerd in januari, inclusief 125 cc's en scooters. Dat waren er 1297 in dezelfde maand vorig jaar. Eén vogel maakt de lente niet, maar goed begonnen is ook half gewonnen. En daarmee sluiten we niet alleen januari af, maar ook het blok met nietszeggende spreekwoorden.

Foto's: Shutterstock

Reageren

Registreer of log in om te reageren...