Motorverkoop in januari: BMW neemt vliegende start

door motornieuws 2 februari 2019

We ontvingen zopas van FEBIAC de cijfers van de motorverkoop in januari. In de maand van het salon van Brussel wekken die cijfers altijd enige interesse op. BMW blijkt alvast een vliegende start genomen te hebben. Maar er is een maar.

De cijfers slaan immers niet op het aantal verkochte motorfietsen, maar op het aantal ingeschreven motorfietsen. Dat wil zeggen wie een motor bestelde op het salon en deze nog niet inschreef (motor besteld maar nog niet leverbaar, toch nog te koud om te rijden, ’t was om in de living te zetten...) niet mee opgenomen wordt in deze cijfers. Ook crossmotoren zitten er niet in, scooters, 125 cc's en quads wel. Die hebben allen een motornummerplaat en zijn dus motorfietsen.

Hoe dan ook mogen ze bij BMW tevreden zijn over januari. In het zog van de kopstarter zien we de usual suspects. Honda, KTM, Yamaha en Kawasaki zitten in de top vijf. Als de komende maanden de motoren volop geleverd én ingeschreven worden, krijgen we een beter zich op de ingeschreven motoren én scooters.

Bron: Febiac

Reageren

Registreer of log in om te reageren...