MotoGP test Sepang: Pedrosa snelst op dag 1, Rossi hoopvol

door Thierry Sarasyn 29 januari 2018

We zijn weer vertrokken. En er is meteen al veel nieuws tijdens de eerste MotoGP testdag in Sepang. Dat Dani Pedrosa de snelste was na een dag die nat begon, is daar slechts een klein deeltje van. Rossi, Stoner en Lorenzo hadden ook nog heel wat te zeggen over de nieuwe motoren.

Rossi met basis van 2016

Tot kort voor het afsluiten van de eerst testdag stond Valentino Rossi aan kop. “Het chassis van de nieuwe M1 is gebaseerd op dat van de 2016 motor. Ik voel me daar beter op en ik hoop dat dit zich ook zal weerspiegelen in de resultaten”, zei The Doctor. “Het is nu aan Yamaha om in de komende twee maanden grote stappen te zetten. Op het einde van vorig jaar veranderden we één en ander aan de 2017 motor. Dat liep niet lekker voor me, maar ik dacht dat ik misschien minder in vorm was. Maverick (Vinales T.S.) ging meteen wel snel. Maar ik voel nu dat deze basis me veel beter ligt. Ik kijk er naar uit om hier verder mee te werken.” Lange tijd leek hij zelfs als snelste dag 1 af te sluiten, maar in een dol slot gingen nog 5 rijders harder. Pedrosa op kop die een 1.59.427 liete optekenen. Vice-kampioen Dovizioso was 3,5 tienden trager, gevolgd door teamgenoot Lorenzo en de Pramac Twin Petrucci en Miller. Marquez finishte net na Rossi als zevende.

Sjors positief

Het zegt nog allemaal weinig, maar er vallen desalniettemin belangrijke feiten te noteren. Honda’s nieuwe kuip met aerodynamische happers doet wel denken aan die van de Ducati’s van vorig jaar. En bij Ducati zijn beide rijders heel tevreden dat de motor vooruitgang heeft geboekt bij het insturen. “Dat past beter bij mijn stijl”, aldus Lorenzo. “Ik kan ook vroeger op het gas. En kijk dat vertaalt zich nu al naar snelle rondetijden.”

Op naar dag 2

Bij Honda was iedereen tevreden. Pedrosa met zijn snelste tijd en Marquez omdat hij een goed gevoel had op de motor. Bij het ter perse gaan van deze lijnen, leidt Dovi de tweede testdag voor Ross, Miller, Marquez en Rins. Rond de middag weten we hoe die tweede dag afliep. Stay tuned!


Reageren

Registreer of log in om te reageren...