MotoGP test Sepang dag 2: Yamaha heerst met Vinales en Rossi

door Thierry Sarasyn 29 januari 2018

Op dag 2 van de MotoGP tests waren de Yamaha’s aan het feest. Maverick Vinales was duidelijk de snelste, Rossi volgde op een zucht: 0,035 seconden. The Doctor trok ook aandacht met het nieuwe desing van zijn AGV.

Van 13 naar 1

Maverick Vinales kwam op de eerste dag niet verder dan een 13de plek. En vandaag: hop, vlot op nummer 1. "Daar is een goede verklaring voor", legt de Spanjaard uit. "Ik heb een testschema af te werken en gisteren ging het er vooral om veel rondjes te draaien. Dat heb ik aan een goed tempo gedaan, maar het was niet de bedoeling om er al die ene snelle ronde uit te persen. Dat deed ik vandaag wel."

Ook Valentino Rossi kwam sterk voor de dag. "Heel tevreden over deze YZR-M1", wist de The Doctor na afloop te vertellen. "Ik voel me er thuis op. We hebben nog veel werk voor de boeg, vooral op het vlak van de elektronica. Dat moet er voor zorgen dat de achterband minders snel gaat slijten en we het gewenste tempo de ganse race kunnen volhouden."

Rossi viel ook op door zijn nieuw helmdesign. Nu heeft de Italiaanse grootmeester wel een patent op opvlallende helmdecoratie, maar deze van de Sepang testen behoort tot de betere uit de reeks. Oordeelt u zelf maar.


Nieuw helmdesign voor The Doctor

Data verzamelen

De HRC-Repsol mannen deden het minder goed dan gisteren. Pedrosa ging trager dan op dag 1 en werd 12de. "We hebben vooral veel testwerk verricht", stelde Pedrosa. "Het was niet de bedoeling om een toptijd neer te zetten. Er is vooral veel testwerk aan de gang met het blok en de nieuwe fairing."
Wereldkampioen Marquez liet de 7de tijd optekenen en was daar best tevreden mee. "We moeten vooral veel rondjes afmalen en data verzamelen. Daar kunnen we dan verder op bouwen. Jammer genoeg begon het nog te regenen toen we op het einde een nieuwe band oplegden en ik raakte de voorkant kwijt. Gelukkig zonder ernst."
De messen worden geslepen in Sepang, met dag 3 voor de deur zat er maar een goede halve seconde tussen de snelste 10.

De top 10

1, VINALES Maverick
2, ROSSI Valentino - 0.035
3, CRUTCHLOW Cal - 0.088
4, LORENZO Jorge - 0.143
5, MILLER Jack - 0.154
6, ZARCO Johan - 0.347
7, MARQUEZ Marc - 0.375
8, DOVIZIOSO Andrea - 0.377
9, PETRUCCI Danilo - 0.392
10, IANNONE Andrea - 0.562

He Dani, wat gek, je bent plots groter dan ik.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...