MotoGP: Jorge Lorenzo van Ducati naar Honda

door Thierry Sarasyn 6 juni 2018

Wie de berichten van de voorbije dagen aan elkaar linkte, had het misschien kunnen zien aankomen. Na Lorenzo’s vertrek bij Ducati en dat van Pedrosa bij Honda, kondigt HRC nu de komst van Jorge Lorenzo aan. 'Sjors' wordt teamgenoot van Marc Marquez.

Lorenzo tekende zopas een contract voor drie jaar bij het Repsol-Honda team. HRC hoopt met het Spaanse duo de sterkst mogelijke combinatie aan de start te brengen. Het zou niet verwonderlijk zijn mocht Lorenzo op de Honda weer hoge toppen scheren. Sinds hij anderhalf jaar geleden op de Ducati stapte, ging het prestatieniveau van de Spanjaard omlaag. Minder dan het bij Rossi het geval was, maar desalniettemin kan het Ducati-avontuur voor Dear George niet als een onverdeeld succes bestempeld worden, al maakt de zege in Mugello wel één en ander goed.

Hoe dan ook zal de Mallorcaan de komende twee jaren de kleuren van Repsol Honda verdedigen. Een Spaanse hoofdsponsor en twee Spaanse rijders. Niks nieuw onder de zon voor Honda, maar wel groot nieuws voor Lorenzo. Benieuwd hoe dat gaat lopen.
In 2015 in Valencia toonden Lorenzo en Marquez alvast over een goede verstandhouding te beschikken. Marquez liet toen de zege aan Lorenzo, Rossi verloor mede hierdoor de wereldtitel.

Deze twee worden voor het eerst MotoGP teamgenoten. Koning Felipe rijdt nog steeds niet.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...