Moto Guzzi start de productie van de 2019 Tutto Terreno: GUZZI GAAT OP AVONTUUR

door Thierry Sarasyn 19 september 2018

Ze toonden het concept al op de EICMA van 2017, maar nu is de productieversie van de Moto Guzzi V85 Tutto Terreno ook klaar. Een eigenzinnige creatie van de mannen uit Mandello del Lario waarmee ze ook hun deel van de koek in het adventure segment willen meepikken.

Klassieke Guzzi stijl, moderne elementen.

De nieuwe Moto Guzzi huldigt in de stijl van het merk retro elementen met moderne kenmerken. De klassieke Guzzi styling is aanwezig, maar wel met een 21 liter tank die het betere adventure werk moet toelaten en moderne technologie. De Tutto Terreno (Alle Terrein) heeft een TFT dasbhoard en ABS en tractiecontrole die aangepast worden naargelang de gekozen rij-modus. Daar heb je dan weer de keuze tussen Road, Rain en Off Road. Perfecte balans zo lijkt ons, als het glad is ga je naar Rain, als het onverhard is naar Off Road en voor alle andere gebruik is er Road. Duidelijk en zonder overbodige poeha.

TFT dash en beter blok.

Het kleuren TFT dashboard zorgt voor alle nuttige en nodige informatie en is ook de plek waar de bluetooth connectiviteit gehuisd is.

De V85 mag er dan wel hetzelfde uitzien als de V9, het is een totaal andere motor. Nieuwe krukas, andere drijfstangen en andere zuigers zorgen voor 30 procent minder roterende massa. Het blok pikt dus veel vlugger op. Semi-droge karters zorgen voor een betere koeling en hierdoor wordt ook de nood aan een oliekoeler weggeveegd.
Guzzi houdt wel vast aan de twee kleppen per cilinder, maar dat zijn in dit geval wel titanium exemplaren. Het blok levert nu 78 pk. Wedden dat dit ruim volstaat voor gematigd alle terrein gebruik en stevige ritten op de weg?

De karters zijn ook versterkt zodat het blok als dragend geheel van het frame kan dienen en de versnellingsbak schakelt veel vlotter.
Ook al is dit nog steeds een luchtgekoelde twin, Guzzi maakt zich sterk dat ze in de toekomst de Euro5 normen zullen aankunnen.

De Guzzi V85 Tutto Terreno komt er aan in februari van 2019. Dik 20 jaar na de lancering van de weinig succesvolle Guzzi Quota (remember that one?) komt een gerevitaliseerd Moto Guzzi opnieuw met een all road. Guzzi gaat in elke zin van het woord op avontuur met deze Tutto Terreno, maar gebaseerd op wat we nu al weten, is de slaagkans voor de nieuwe all road bijzonder groot.

Foto's: Moto Guzzi

Reageren

Registreer of log in om te reageren...