Morgen stiptheidscontroles politie: wanneer zijn ze gepland en wat mag je verwachten?

door Thierry Sarasyn 11 oktober 2018

Morgenvoormiddag 12 oktober plant de politie een grote stiptheidsactie met veelvuldige controles. Dit is wanneer de acties gepland zijn en wat je als motorrijder zeker bij moet hebben qua papieren:

Originele papieren

Heel wat motorrijders gaan op pad met een kopie van de officiƫle papieren, om mogelijke diefstal daarvan te voorkomen. Dat is niet wettelijk en is morgen meer dan ooit een slecht idee. De politie plant de stipheids- en controle actie tussen 6.30 u en 8.30u. Precies tijdens de ochtendspits en op het moment dat ook heel wat mensen de motorfiets gebruiken om die spits te omzeilen. Zeker geziet het goede weer worden opnieuw heel wat motoren op de drukke verkeersaders verwacht.

Als motorrijder zorg je er dus voor dat je de originele papieren van je motor bij hebt: Deel 1 van het inschrijvingsbewijs, de verzekeringspapieren en best ook het gelijkvormigheidsattest. Zeker ook je rijbewijs. Let ook op het voldoen aan wettelijke kledij: vooral hoog schoeisel wordt door wie woon-werk verkeer doet al eens vergeten. Let er ook op dat je deel 2 van je inschrijvingsbewijs niet meeneemt. Dat hoort thuis bewaard te worden.

De politie geeft nog geen exacte locaties voor de stiptheidsacties door, maar verwacht wordt dat zowel op drukke verkeersaders als gewestwegen veelvuldig zal gecontroleerd worden.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...