Moped Wars X: De mobylettecross van het jaar!

door motornieuws 4 oktober 2018

Fancy uitlaat: check; tapbanden: check; gepimpte motor: check;… hét excuus om onze puberstreken uit te halen, uren in de garage te spenderen om 50cc brommertjes op te drijven: wij kijken alvast uit naar de 10de editie van Moped Wars!

Naar jaarlijkse traditie vindt op zaterdag 6 oktober 2018 de 10de editie van Moped Wars plaats in de Bontinkstraat in Kalken. Niet zomaar een evenement, maar de cross van het jaar die voor menigte al maanden een drijfveer is die zich afspeelt in en rond de garage. Wat houdt het precies in? Live ervaren is de boodschap, maar hieronder reeds een klein woordje uitleg:

No nonsense

Moped Wars is een unieke, no-nonsense mobylettecross tussen pot en pint . De populariteit is doorheen de jaren enorm gestegen, de 120 beschikbare plaatsen waren na een luttele 2 minuten uitverkocht. Het Tomorrowland voor de racers, crossers en andere motor- en bromfietsfanaticus. Als toeschouwer is het spektakel volledig gratis, ambiance en pijn aan de buikspieren door een overmatig gelach hierbij inbegrepen. Zijn er regelementen? Tuurlijk! Elke brommer moet technisch gekeurd worden, motorinhoud mag niet hoger zijn dan 50cc en iedere deelnemer moet beschermende kledij dragen. Voilà, het feest kan beginnen! Trainingen, kwalificaties en een twee uur durende endurance voor elke reeks. Hilariteit alom tijdens de Masters op Mopeds, waar elk team zijn beste tenue’tje draagt. Een aparte vrouwenreeks en nieuw dit jaar: de Persreeks! Achteraf een súper party en voor de verstandige lui: een zalige overnachting in hotel paddock, aka de camionnet op de parking.

Wist je nog niet wat gedaan dit weekend, dan hebben wij dat probleem alvast voor je opgelost!
De redactie van Motornieuws geeft er een lap op tijdens de persreeks, althans, dat proberen we! CU on track!

" target="_blank" >Check hier de video van Moped Wars VIII

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...