Michael van der Mark vervangt Rossi in MotoGP

door Thierry Sarasyn 11 september 2017

Yamaha’s WSBK rijder Michael van der Mark zal Valentino Rossi vervangen in de MotoGP manche van Aragon. Rossi herstelt nog van de blessure, van der Mark is dolblij dat hij deze kans krijgt.

Enkel voor Aragon, Rossi wellicht terug in Motegi

Yamaha bevestigt dat Rossi goede vooruitgang blijft boeken en wellicht aan de start zal staan in Motegi, Japan, op 13-15 oktober.

Van der Mark kan voor de race in Aragon op 24 september rekenen op de volledige crew van The Doctor en hij kan op een vergelijkbare MotoGP ervaring rekenen als die van Sam Lowes vorig jaar toen die Bradley Smith mocht vervangen.

In tegenstelling tot Lowes die een paar keer kon trainen met de motor, zal Nederlander van der Mark zonder enige voorbereiding in het zadel van de YZR-M1 wippen in Spanje.

Van der Mark krijgt geen trainingsmogelijkheid met de M1

Nog nooit met een MotoGP motor gereden.

"Ik ben heel erg blij met deze kans", zegt van der Mark. "Ik heb nog nooit met een MotoGP motor gereden, dus het wordt een totaal nieuwe ervaring. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dat zal voelen. En ik ben vooral ook dankbaar dat Yamaha me deze kans wil geven."

Het wordt niet gemakkelijk om zomaar in het zadel van de M1 te springen en het goed te doen, maar hij heeft genoeg ervaring om er iets moois van te maken - Lin Jarvis


De keuze om van der Mark te laten rijden is overigens meer dan gewoon een gebaar van goede wil van Yamaha’s kant. Na zijn blessure bijna 2 weken geleden, besliste Yamaha om Rossi niet te vervangen in Misano, maar volgens de reglementen moeten ze in de volgende wedstrijd wel weer met 2 rijders aan de start staan. "We hadden vroeger al eens Katsuyuki en Sam Lowes gebruikt als MotoGP vervangers, dus nu vonden we het tijd om Michael een kans te geven", aldus Lin Jarvis, Managing Director van Yamaha Motor Racing. "Het wordt niet gemakkelijk om zomaar in het zadel van de M1 te springen en het goed te doen, maar hij heeft genoeg ervaring om er iets moois van te maken. We wensen hem alle succes."


Reageren

Registreer of log in om te reageren...