Michael Dunlop toch in Isle of Man TT 2019.

door motornieuws 27 januari 2019

Legendarische wegrace-piloot Michael Dunlop verschijnt toch aan de start van Isle of Man 2019. Na het overlijden van zijn broer William Dunlop ten gevolge van een crash in de training van de Skerries 100, waren er geruchten dat Michael zijn helm aan de haak zou hangen.

De legendarische Dunlop-familie werd al meermaals geconfronteerd met de risico’s van de sport. William Dunlop overleed in juli 2018 ten gevolge van een crash in de trainingen van Skerries 100 nabij Dublin. Zijn vader Robert en voormalig wereldkampioen oom Joey lieten daarvoor ook al het leven tijdens een straatrace.

vlnr: Joey, Robert en William Dunlop

Na het overlijden van zijn broer William afgelopen zomer, waren er geruchten dat Michael zijn helm aan de haak zou hangen en samen met compagnie Maggie Mc Williams een horecazaak runnen in Portstewart, vlak bij het beroemde North West 200 circuit. Onlangs werd aangekondigd dat Michael toch aan de start verschijnt van Isle of Man TT met het Tyco BMW team.

Gebroeders Dunlop

De 29-jarige coureur zal beschikken over de nieuwe BMW S1000RR superbike machine voor de Superbike en Senior races. Vorig jaar won hij drie TT races: Superbike, Supersport race 1 en Lightweight en werd hierdoor de derde meest succesvolle TT coureur ooit. Na Joey Dunlop en John McGuinness. Of Michael dit jaar ook zal meerijden in Supersport, Superstock en Lightweight klasse in nog niet bekend. Ook is het nog een vraagteken of hij aan de start verschijnt van de North West 200.

Michael Dunlop: Ik kijk er naar uit om weer met de jongens van TAS Racing (Tyco BMW, red.) te werken. Vorig jaar wisten we de Superbike TT te winnen en dat was een goede start. Het doel is om dit jaar de Superbike TT en Senior TT te winnen op het eiland!

Philip Neill, Tyco BMW Team Manager: Het is geweldig voor TAS Racing om nog een seizoen met Michael te kunnen werken en samen met onze partners, BMW en Tyco, kijken we er naar uit om er een succesvol seizoen van te maken met de gloednieuwe BMW S1000RR. Voor ons was het idee altijd al om met Michael verder te gaan, echter was het belangrijk dat we er de tijd voor namen om na te denken over welke manier het beste is om 2019 in te gaan. We kijken er naar uit om verdere details binnenkort bekend te maken.

De kwalificaties en races van Isle of Man zullen in 2019 tijdens de laatste week van mei en de eerste week van juni.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...