Komt Royal Enfield binnenkort met 14 nieuwe modellen?

door Mattijs De Lee 4 mei 2020

In moeilijke Coronatijden ziet Royal Enfield de zaken rooskleurig tegemoet. In een gesprek met de collega's van MCN laten ze weten dat ze behoorlijk zorgeloos kunnen investeren in de toekomst. En misschien brengt die toekomst maar liefst veertien (14!) nieuwe Royal Enfield-modellen.

Vertrouwen in de toekomst

Royal Enfield ziet geen problemen in de toekomst. Zelfs niet wanneer ze een aantal maanden zonder inkomsten komen te zitten, wat momenteel wel eens het geval zou kunnen zijn. Siddhartha Ral, managing director, is daar duidelijk over.

Royal Enfields 650-cc twins, de Interceptor 650 en de Continental GT, zijn dan ook een schot in de roos gebleken met nu al meer dan 20.000 verkochte stuks per model in productieland India. Bovendien steeg ook de export van die modellen met 33 procent. Voor de crisis verkocht Royal Enfield ongeveer 10.000 motoren per jaar in Europa. Ook hier zijn vooral de twins maar ook de Himalayan de prijsduiven gebleken. Dat is goed voor het zelfvertrouwen en de spaarpot, natuurlijk.

En voor de creativiteit ook, zo blijkt, want Simon Warburton, Royal Enfields hoofd productontwikkeling, laat zich ontvallen dat het designteam het afgelopen jaar maar liefst 14 nieuwe modellen heeft voorgesteld. Er is sprake van een geheel nieuwe 650 twin, mogelijks een flat-tracker en een herwerkte Himalayan.

De twee bijzonder populaire Royal Enfield 650 twins

En daarna?

De toekomst is misschien elektrisch, en dat is ook Royal Enfield niet ontgaan. Maar Ral laat weten dat dat nog niet voor meteen zal zijn. Ze zijn actief bezig met hun visie op de elektrische motorfiets, maar het zal toch nog even duren voordat ze naar buiten komen met een concreet plan.

Foto's: Royal Enfield

Lees hier onze review van de 650 twins

Bron: Motorcycle News

Reageren

Registreer of log in om te reageren...