Ingeschreven motorfietsen na lockdown maand april: stevige duik

door Thierry Sarasyn 4 mei 2020

Zoals verwacht ging het met de motorverkoop in april niet goed in ons land. De meeste merken verloren meer dan de helft van hun verkoop ten opzichte van vorig jaar. Met 164 stuks zag BMW toch nog de meeste motoren ingeschreven.

Uitkijken naar 11 mei

Met gesloten dealerships, was het logisch dat de inschrijvingen van nieuwe motoren een pak lager lagen dan vorig jaar. BMW zag de meeste motoren ingeschreven, 164 stuks, tegenover 112 Yamaha’s, 80 Harley-Davidsons en 79 Triumphs. Het Britse merk kent daarmee een daling van 30 procent en dat is de minst grote van alle merken in de top-10. Belangrijk punt is dat het hier niet om de verkochte, maar om ingeschreven motorfietsen gaat. Dat kunnen er dus ook zijn die reeds gekocht werden voor de lockdown. Anderzijds zijn bijvoorbeeld crossmotoren niet meegerekend in deze cijfers, omdat ze niet ingeschreven worden. Scooters tellen wel mee.

Veel meer valt er over deze cijfers niet te zeggen. Het is wachten op hoe de motormarkt zich zal herstellen als de winkels op 11 mei weer open gaan. Een aantal motorwerkplaatsen kon tijdens de lockdown aan het werk blijven voor dringende herstellingen. Nu motorrijden opnieuw toegelaten is, hoopt iedereen op een stevige doorstart op 11 mei.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...